Categorieƫn
Uni VV 1

Slechte serie voor Uni 1

Uni VV verloor gisterenavond de inhaalwedstrijd tegen Eefde met 1-0, na de eveneens teleurstellende 2-0 nederlaag in Zelhem tegen ZZC (voormalig Zelos) van afgelopen zaterdag (zie verslag onder).

Het was desondanks een mooie avond: een mooi kunstgrasveld, lekker weer (wat nevel zelfs door de lampen heen, het was wachten op de ”witte wieven”) en vele treinen (intercity Zwolle + sprinter blauwnet naar Oldenzaal) die bekeken konden worden vanaf het veld. Uni VV schoot werkelijk uit de startblokken. Het zette Eefde vast, had veelal de bal en creĆ«erde legio mogelijkheden. Maar zoals wel vaker dit seizoen ontbrak de scherpte voor de goal. Het is wel duidelijk dat Uni VV een type Kezman/N’kufo mist.

Hoe dan ook, het spel was goed en het leek echt een kwestie van tijd totdat de meer dan terechte 0-1 zou vallen. Helaas viel de openingstreffer aan de andere kant. Een onnodige overtreding leidde tot een vrije trap die mooi binnen werd geschoten. Ruststand: 1-0. Niet getreurd, en gewoon doorgaan zoals in de eerste helft was het devies voor het tweede bedrijf.

De tweede helft kenmerkte zich door een tegenhoudend Eefde, dat zelf nauwelijks aan voetballen toekwam op deze champions league avond. Uni VV drukte wel, maar 100% kansen kwamen er niet, los van wat afstandsschoten en gevaarlijke voorzetten. Daardoor eindigde de wedstrijd in 1-0, en moet Uni VV weer echt naar beneden kijken, het is niet anders. Op het spel viel weinig aan te merken.

Er was veel strijd, maar ook aan de bal was Uni VV goed en drukte het de tegenstander terug op eigen helft, iets wat niet vaak gebeurt. De komende dagen moeten de spelers van Maarten Cornelissen maar beelden kijken van Bulykin, Finnbogason en Jozy Altidore, misschien dat de ballen er dan komende zaterdag tegen Teuge wel in vliegen.

Uni VV verliest van ZZC’20 met 2-0

Op een prachtige, zonnige dag moest uni vv aantreden tegen fusieclub ZZC, voorheen Zelos. Uni VV startte goed en kreeg drie dotten van kansen, maar de scherpte ontbrak. Voor de rest was het lastig voetballen op een soort van steppe met hard zand. Duels werden in het verloop van de eerste helft vaker gewonnen door ZZC, dat middels een onnodige penalty op 1-0 kwam.

Na de thee was er weinig oogstrelend voetbal te zien. Beide ploegen probeerden het wel, maar het lukte gewoon niet. Het kwartje viel dan ook de verkeerde kant op vandaag, en door een goed schot werd het 2-0. Wedstrijd gespeeld. Een nederlaag dus, nadat uni vijf wedstrijden ongeslagen was en geen doelpunt tegen kreeg. Dit zat er daarom een keer aan te komen. Niet getreurd, de wedstrijd was sportief en iedereen genoot van het zonnetje. Speciale vermelding nog even voor Timo Tuenter, op foto rechts met Wiltjo en links Diederik Wiltink, de flamboyante cq aimabele rechtsback van ZZC.

Timo viel geweldig in, en dat komt natuurlijk omdat hij bij uni vv meetraint doordeweeks. De Nijmegenaar, afkomstig dus uit Zelhem, is weer fit en komend seizoen waarschijnlijk te bewonderden op het USC. Daar hoopt heel uni vv op trouwens.

Ook nog even een dankwoord richting de aanvoerder van ZZC, Menno Diepenbroek. Deze lepe aanvaller stopt ermee na dit seizoen en dat is jammer. Een markant figuur gaat verloren voor de derde klasse. Het ga je goed ouwe reus! Komende dinsdag kan uni vv zich revancheren. Dan een uitwedstrijd tegen Eefde, prachtig gelegen naast het spoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.