De club

Ook Uni vv gaat met haar tijd mee! Volg onze dagelijkse beslommeringen via Facebook, Twitter en Instagram!

Over Uni VV
Uni vv 1 is als zaterdagclub al jaren actief in de derde klasse A oost. Het team bestaat uit een mix van talentvolle studenten en een aantal ervaren krachten die al een tijd geleden zijn afgestudeerd. De oplettende luisteraar hoort in het veld zowel de Twentse tongval, een ‘zachte g’ uit Brabant, hier en daar een Limburgse zangnoot, onvervalst Achterhoeks en zelfs het inheemse Nimweegs.

De legendarische wijlen Wil ‘Rinus’ de Haard stond liefst 40 jaar aan het roer stond van het 1e team. Anno 2021 is Maarten Cornelissen de zeer betrokken trainer.

Profiel?
De naam Uni vv is een afkorting van Universiteits Voetbalvereniging. De voetbalvereniging is opgericht op 1 januari 1956 en heeft een lange geschiedenis. Sinds alweer anderhalf decennium is de club officieel niet meer verbonden aan de universiteit; we zijn nu een echte ‘burgerclub’ waar iedereen zich voor kan aanmelden!

Uni vv werkt zowel trainingen als wedstrijden nog altijd af op het Universitair Sportcentrum (USC), gevestigd in en rondom het Gymnasion-gebouw van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Datzelfde sportcentrum herbergt eveneens sportcafé ‘The Yard’, waar we elkaar ontmoeten en onze tegenstanders ontvangen. Daar dit nadrukkelijk geen stereotype sportkantine is, treffen de teams elkaar ook frequent in het onvolprezen Café Jos of andere Nijmeegse horeca-etablissementen.

Leden?
Uni vv heeft minder dan 100 leden, waarvan er circa 20 alleen maar recreatief bezig zijn: Uni VV Goud. Daarnaast heeft Uni vv vier herenvoetbalteams in de KNVB-competities. Het ledenbestand bestaat uit studenten, maar zeker ook oud-studenten (soms zelfs al gepensioneerd) en expats. Deze mengeling maakt het op sociaal gebied zeer aantrekkelijk om juist bij Uni vv de edele voetbalsport te beoefenen.

Activiteiten?
Het eerste elftal speelde de laatste 15 jaar grotendeel in de zaterdag derde klasse. Traditiegetrouw wordt na elke overwinning het Uni VV clublied gezongen. Bij het eerste team wordt jaarlijks de speler van het jaar verkiezing gehouden, waar zeer veel waarde aan gehecht wordt. Daarnaast wordt het seizoen afgesloten met een weekend weg ergens in den lande.

Lid worden?
Neem dan contact met ons op!

Logo (klik om het originele grote bestand te kunnen downloaden)

logo UNI vv UNIvv Nijmegen Voetbal
Logo Uni VV