Categorieën
Uni VV 1

Uni VV boekt zege dankzij Berkummer en Limburger

De wedstrijd tegen Redichem won Uni VV nipt met 1-0.

Balsponsor: Bee Improve (www.bee-Improve.nl)

De eerste helft begon Uni VV niet zo goed. Het was even goed zoeken en positioneren. Daarna kwam Uni VV beter in de wedstrijd en de eerste kansen werden afgedwongen. Wiltjo Koster schoof de bal vlak voorlangs na een mooie dribbel( = zijn handelsmerk) en een vrije bal kwam in de muur.

Bij Uni VV keerden Bart Kremer (nieuwbakken aanvoerder bij afwezigheid Job Coenen) en Bas Olde Dubbelink na blessureleed terug in de basis. Een Achterhoeker en een Tukker. Die laatste kwam na een aanval 1 op 1 met de doelman van Redichem, die goed keerde. In de rebound hield de goed spelende Berkummer Daniël van der Ploeg drie man bezig, waarna die ook nog eens goed de bal klaarlegde voor Limburger Sam Aerts. Zijn schot is zijn wapen en met een goeie schuiver zette hij Uni VV voor dat moment terecht op 1-0.

Redichem kwam er daarna wel iets beter in maar écht grote kansen kregen zij niet, los van een afzwaaier. In de tweede helft kwam Quentin Marsman erin voor Bas Olde Dubbelink. Trainer Cornelissen is nog voorzichtig met deze parel van Uni VV. In het begin kreeg Uni VV kansen. Een schot werd geblokt, en Maickel van Kol (bakkerszoon) schoof een goede kans helaas net naast.

De 2-0 viel echter niet, waardoor Redichem bloed rook. Zij lieten de bal ook goed rondgaan en kozen ook steeds vaker voor de lange bal. Dit leverde soms hachelijke situaties op, zij het niet dat het geen écht 100% kansen waren. Steven Nuytinck was een keer zeer kordaat bij een vrije bal, die hij goed stopte. Met veel strijd en de achterin heersende Bart Kremer (man of the match, zie foto) kon Uni VV overleven, en had het met wat meer precisie in de uitbraken ook nog wel de 2-0 kunnen maken. Een terechte zege? Misschien wel gezien de kansen.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat Redichem de tweede helft dapper en soms ook goed combinerend speelde, dus wellicht dat in hun kamp een gelijkspel verdiend was geweest. Hoe dan ook, de tweede zege van het jaar is een feit, en dat is iets om te koesteren cq. te vieren.

De komende drie weken nog drie belangrijke potten: DVOV, Oeken en Eerbeekse Boys. Job Coenen, hoofd technische commissie Uni VV, wond er vanaf een kayak in Guatemala geen doekjes om: “minimaal vier punten in de komende drie wedstrijden is de eis van de TD”. Een mooi streven! Man of the match: Bart Kremer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.