Categorieën
Uni VV 1

Uni VV bietenbrug op tegen Zutphen: 0-5

Wedstrijdbalsponsor: Bakkerij Van Kol (Doornenburg).

Uni VV ging op deze eerste herfstdag met een nogal gehavend team de stijd aan met titelkandidaat FC Zutphen. Helaas beschikte het team van trainer Maarten Cornelissen maar over 12 spelers, gezien een aantal spelers op het laatste moment ziek, zwak of misselijk bleken te zijn. Een fikse aderlating, maar Uni VV zou Uni VV niet zijn om toch het beste van de wedstrijd te maken. Belangrijkste devies was dat de doelpunten niet als warme broodjes over de toonbank zouden vliegen (iets in contrast trouwens met belang balsponsor, maar dat terzijde).

Waar FC Zutphen met een letterlijke bus naar Nijmegen kwam, parkeerde Cornelissen zijn figuurlijke rood zwarte bus aan de Heyendaalseweg. Die bus hield zich in de eerste helft goed staande, wat slechts tot één á twee grote kansen leidde voor de gasten uit de Torenstad aan de IJssel (op grens met Achterhoek. Een deel zegt dat Zutphen al Achterhoek is, een ander deel niet). Helaas viel bij een van die kansen de bal goed voor een speler van Zutphen, waarna de bal via een aanraking van Axel Haak in het doel verdween. Dat was jammer, daar het een 0-0 stand een flinke opsteker zou zijn geweest voor de rosso i negri uit Nijmegen.

De tweede helft kende hetzelfde beeld: een sterk Zutphen dat de bal snel en vaardig liet rondgaan. Dit leidde dan ook tot de 0-2, een goal waar de auteur helaas niet vrijuit ging. FC Zutphen Media (waarvan akte) sprak van een goal van spits Zuthpen, edoch moet auteur bekennen dat het een eigen goal was.

Na die 0-2 was het pleit beslecht en zette Zutphen nog maar eens aan, wat tot een paar mooie doelpunten (en een pingel) leidde, moet eerlijk worden gezegd.

Uiteraard een terechte zege voor de sympathieke gasten, zonder meer een titelkandidaat. Voor Uni VV blijft het devies om positief te blijven. Twee ferme nederlagen is jammer, maar er is geen man overboord. Volgende week wacht nog een zware kluif tegen ESA in Arnhem, maar in de periode daarna volgen wedstrijden waarin Uni VV haar ware gezicht moet laten zien. Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.