Categorieën
Uni VV 1

Dieren dendert na rust door Uni-defensie

Vandaag stond ‘Animals-away’ op het programma. Sinds een jaar of 5 een vertrouwd affiche in 3A. Een awayday om – hoewel een fusieclub – in voetbalcultureel opzicht wel naar uit te kijken, maar in sportief opzicht toch niet zozeer. Dieren behoort doorgaans tot de bovenste 5 ploegen, Uni tot de onderste 5. Een pittige klus dus. Vandaag werd het uiteindelijk zelfs 5-0. Dan kun je zeggen: dat is fors, en dat was het ook. Dieren-trainer Wijnands (een aimabele VO-docent in het dagelijks leven) blijkt dit jaar de beschikking te hebben over een legertje voormalig jeugdspelers van de Graafschap, waarvan enkelen met dubbel hazenvet onder de schoenen gesmeerd.  

Overigens hield Uni VV, na een spectaculaire opkomst der gladiatoren met veel vuurwerk vanuit het ultravak, in de eerste helft voortreffelijk stand. Bij rust was het 1-0 en die viel uit een vrije trap. Dieren was verder wel dreigend, maar noteerde eigenlijk nog maar één kans. Hulde dan toch voor de mannen van M. Cornelissen voor de inzet en het compacte spel. Zo nu en dan zorgde een uitbraak zelfs voor gevaar rondom de Dieren-doelmond.

Hoe anders was dat toen de immer streng doch rechtvaardig fluitende leidsman Visser (met Haags accent) het tweede bedrijf in gang had gezet. Van meet af aan was Uni pardoes volstrekt de kluts kwijt en die heeft men vooralsnog ook niet meer teruggevonden. Dat resulteerde in liefst drie doelpunten in een tijdsbestek van slechts vier minuten. Dat valt zowel linksom als rechtsom toch niet goed te praten. Na deze misère keerde de rust enigszins weder, maar richting de laatste noot die Visser floot, vloog er ook nog een bal in uit een corner. En dan is 5-0 de bittere afdronk.

Gelukkig stond reeds de uitnodiging van de gastheer om die bittere afdronk op het lommerrijke sportpark ‘Het Nieuwland’ te komen wegspoelen bij de seizoensopening aldaar. Warming-up balsponsor (waarvoor hulde!) en Dierenaar Carlo Polman stond de selectie daar reeds op te wachten. Een uitstekend uithangbord voor de firma OudZuid Ontwerp. Een drietal meters verderop genoot ook André (‘Hallo, ik ben André en ik ben hier de beheerder’) van zijn welverdiende biertje + filtersigaret. Tijd om af te taaien. Volgende week Zutphen, dat nog altijd de uitgang van het derdeklassedoolhof niet heeft weten te vinden.    

    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.