Categorie├źn
Uni VV 1

Uni VV wint dankzij Zeeuw, Tukker en Nijmegenaar

Uni VV won thuis van ZZC (het oude Zelos) met 3-1. En die zege werd bereikt met vooral veel inzet, omdat Uni VV meer dan de helft van de wedstrijd met een man minder moest spelen i.v.m. rode kaart Desley Neve, de man uit Didam.

Uni VV begon aardig, en ZZC (met gastspeler bij Uni VV Timo Tuenter in de basis, foto onder) trouwens ook wel. Na een kwartier spelen kon het publiek dat thuis via een livestream verbonden was opveren, want Tukker Bas Olde Dubbelink schoot werkelijk heerlijk raak vanaf afstand, zoals hij dat tegen Redichem thuis ook al deed. Hier zat echter nog meer gevoel in, want er zat een fraaie curve aan en die dwarrelde heerlijk achter Harm, de sympathieke doelman van ZZC/Zelos.

Niet veel later werd het zelfs 2-0, toen Job van Schaeren een werkelijk heerlijke voorzet gaf waar de auteur (Bram Bos) louter tegen aan hoefde te lopen. Niks aan de hand zou je zeggen, totdat de man uit de Liemers, Desley Neve (foto boven), wat ongecontroleerd aan de noodrem trok met een charge op de lepe, doch charismatische Zelhemmer Diepenbroek. Een rode prent en een man minder dus voor Uni VV.

ZZC kreeg zelfs grote kansen, maar als een kat was Zeeuw Steven Nuytinck aan het keepen, en hij pakte de ballen echt wonderbaarlijk. (Na afloop kreeg Nuytinck met fifa nog wel even fors aan de broek trouwens maar dat terzijde). Na de rust was het aanpoten voor Uni, maar de rijen bleven keurig gesloten en het werd zelfs 3-0, door werkelijk een formidabele vrije trap van Nijmegenaar Job van Schaeren. Ugur Yildirim zou jaloers zijn, zonder grappen.

Uni VV stond compact, werkte hard en gaf weinig weg, op een paar hachelijke momenten na. 3-1 werd het edoch, door een mooi afstandsschot van Menno Diepenbroek, de man met een seizoenkaart bij De Graafschap. Drie wedstrijden, 6 punten voor Uni VV. Daar is niks mis mee, wat ik oe brom. Komend weekend Zutphen uit, natuurlijk de titelkandidaat dit seizoen.

Met een groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.