Categorieën
Uni VV 1

Kwartje valt verkeerde kant op voor Uni VV bij Oeken

De tweede wedstrijd van de competitie was op papier een mooie voor Uni VV. “Deurdonderen” bij de warming up, idyllisch sportparkje met frisse lucht en een sympathieke tegenstander waar bovendien ruimte was voor een overwinning. Helaas trok Uni aan het kortste eind in het duel met de Oekenaren: 1-0.

De eerste helft kenmerkte zich door een iets frisser Uni VV en een grote kans werd genoteerd na een kwartiertje spelen, toen de auteur van dit stukje een fikse kans onbenut liet. Beide ploegen speelden compact en gaven elkaar weinig ruimte om grote kansen te creëren.

In de tweede helft kwam er wat meer ruimte voor beide teams en werd er ook harder gestreden door beide equipes. Kansen kwamen er ook voor beiden: Uni kreeg er twee/drie (waaronder een prachtige kopbal van Jorian Damen die met een wereldredding werd gekeerd) en ook Oeken kreeg de bal vanuit een riante positie niet in het doel.

Toch viel uiteindelijk de 1-0 voor Oeken. Aanvoerder Jelmer uit Oeken wilde alles doen behalve een schot op doel, maar de bal vloog toch pardoes in het net. Fortuin voor Oeken en Jelmer, pech voor Uni.

In de slotfase ging Uni een op een spelen om de gelijkmaker te forceren, en wat kleine kansjes werden ook gecreëerd, maar het mocht niet baten. Een terechte nederlaag? Nou ja, het was een wedstrijd waar het kwartje alle kanten op kon vallen. Beide teams hadden kunnen winnen en misschien was een gelijkspel een gerechtvaardigdere uitslag geweest.

Na afloop was het trouwens nog wel gezellig. Aanvoer Jelmer analyseerde zijn (geluks)treffer, trainer Harold vertelde over zijn Feyenoord museum in huis, tweede keeper Niek over zijn (onbegrijpelijke?) reserverol en de aimabele (en zeer eerlijke!) vlagger Collin vertelde over het protestants/katholieke basisschoolonderwijs in Brummen (zelf docent groep 6 aldaar). En oh ja, de sympathieke voorzitter Emiel werd ook nog aan de tand gevoeld over een mogelijke fusie met Brummen. Hij was er helder over: “Die komt er niet, want bij ons kost een groene knuppel 1,50 en daar (bij VV Brummen, red.) 2,20. Dat kan ik onze leden niet verkopen.”

Waarvan akte! Oeken, bedankt voor de gezelligheid en graag tot in Nijmegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.