Categorieën
Uni VV 1

Uni VV verliest in Zutphen van titelkandidaat

UPDATE | Het kan niet op. Er is ook nog een fotoverslag van de wedstrijd. Klik hier.

Voor wie zich verveelt: de wedstrijd is hieronder integraal (ja, u leest het goed) terug te kijken (inclusief uitmuntend commentaar, Frank Snoeks is er niks bij).

De vierde wedstrijd van het seizoen werd door Uni VV gespeeld tegen de grootste kandidaat voor de titel in 3A: FC Zutphen uit de Torenstad in Gelderland. Een omvangrijke vereniging waar gezelligheid en gastvrijheid gelukkig nog hoog in het vaandel staat.

Vorig seizoen werd de laatste wedstrijd voor de corona lockdown gespeeld tegen Zutphen en toen bleef Uni héél lang in de wedstrijd en verloor het uiteindelijk met 0-2 in Nijmegen. Het devies voor de wedstrijd in Zutphen was hetzelfde: een bus parkeren en hopelijk dat de 0 gehouden kon worden, om zo een puntje mee naar Nijmegen te nemen.

Uni VV slaagde lange tijd in dat doel, met name in de eerste helft. Toen werd er zeer compact gespeeld en weinig grote kansen weggeven. Keeper Mark van der Haar, keeperstalent dat afgelopen seizoen transfervrij overkwam van Berkum, was bovendien attent aan het keepen. Een afstandsschot en wat gevaarlijke corners, dat was het wel eigenlijk.

Met een donderspeech in de rust (op de tribune hoorbaar i.v.m gesloten kleedkamers door coronamaatregelen) bij Zutphen hoopte men aan die kant op meer tempo en een overwinning voor de thuisploeg. Een compliment dus voor Uni voor het spel in de eerste helft, maar de vraag was of het nog lang goed zou gaan.

Helaas bleek dat in de tweede helft niet zo. In de 65ste minuut viel de 1-0, na een mooie voorzet. Niet veel later werd het ook nog 2-0 en in de slotfase 3-0.

Uiteraard een terechte zege voor te thuisploeg, die eigenlijk wat te goed is voor deze derde klasse. Ook complimenten voor Uni, dat vooral in de eerste helft in een goede organisatie stond te spelen/verdedigen. Dat ging goed en dat biedt perspectief.

Komende week nieuwe kansen, dan thuis tegen Dieren. En oh ja, de nieuwe uitshirts (van de firma Stanno) zat als gegoten. Hulde voor de aanschaf van deze shirts!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.