Categorieën
Uni VV 1

Uni schiet uit de startblokken!

Na maanden zonder competitievoetbal is de kop er dan eindelijk af voor Uni VV. De eerste thuiswedstrijd in de competitie was direct een belangrijke, thuis tegen Redichem (dat vorig seizoen onderaan eindigde).

Het devies voor de openingsfase was klip en klaar voor Uni VV: druk zetten en de bal snel rond laten gaan. De mannen van Maarten Cornelissen voerden die opdracht met verve uit. Het eerste halfuur had Redichem amper iets in te brengen en Uni VV dicteerde het spel (zonder overdrijven).

Gelukkig wist Uni VV het overwicht ook om te zetten in een 2-0 voorsprong, door doelpunten van Job van Scharen en de auteur van dit stukje (dat is Bram Bos, red.). In het laatste kwartier zakte Uni VV iets meer in (de openingsfase kostte toch wel wat energie), maar Redichem kon geen potten breken in het balbezit dat ze hadden.

Na de rust startte Uni VV ‘aardig’, en alsof dat nog niet genoeg was maakte Bas olde Dubbelink (uit Hengelo Overijssel) een wereldgoal die tot de 3-0 leidde. Bas (zie foto) nam de bal aan op de borst en vanaf een metertje of 23 volleerde hij werkelijk geweldig binnen. Een mooie juich volgde door de man die in het bezit is van een seizoenskaart van FC Twente. Na dit sublieme moment (lang niet zo’n mooie goal gezien op het USC) werd het spel van Uni pover, en kon Redichem via een onoplettendheid de 3-1 maken.

De slotfase kenmerkte zich door veel lange ballen van Redichem en een moegestreden Uni VV. Toch kon Uni VV een minuut voor tijd, middels een Spaanse ‘contra’, de wedstrijd definitief in het slot gooien: 4-1, dankzij capitano Job Coenen. Een goede wedstrijd van Uni VV? Ja hoor, zeker het eerste halfuur was magnifiek. De fases daarna zijn nog wel voor verbetering vatbaar, maar resumerend mag er toch wel gewoon tevreden worden gekeken naar het spel van Uni VV (in de eerste helft). Hulde!

Volgende week naar openluchtmuseum Oeken. Deurdonderen tijdens de warming-up. Bruun’n èn gruun’n. En een oprijlaan met paarden. Zin an!

Korte mouwen Bas. Docent en eindbaas van beroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.