Categorieën
Uni VV 1

Uni VV in z’n nopjes met eerste aanwinst

Hoewel door de coronacrisis voetballen er niet in zit voor Uni VV 1, zit de ‘Technische Commissie’ van Uni VV zeker niet stil. Op de achtergrond wordt hard gewerkt om gewenste en passende versterkingen te vinden, waarbij de commissie verheugd is de eerste aanwinst te presenteren: keeper Mark van der Haar (op foto rechts).

Mark is 20 jaar en afkomstig uit Berkum, een stadsdorpje vlak naast het almaar uitdijende Zwolle. Opgroeiend met zijn tweelingbroer Lars was er voor Mark maar één voetbalclub waarvoor gespeeld kon worden: VV Berkum. De studie (IBA) bracht Mark naar Nijmegen, maar door de te lange reistijd zocht hij als keeper van Berkum 2 (en reservedoelman van Berkum 1) naar een nieuwe club in Nijmegen. Dat Mark bij Uni VV uitkwam had voornamelijk te maken met de transferstrategie van de Technische Commissie van Uni VV, aldus aanvoerder Job Coenen (links op de foto). Coenen: ,,We hebben dit jaar een groot Amerikaans bedrijf ingehuurd voor de marketing. Jonge talenten als Mark waren precies onze ’target-group’. Dat hij zich aan ons bindt, is een teken dat onze nieuwe transferstrategie werkt. En er zitten nog meer grote namen in de pijpleiding.”

,,We hebben dit jaar een groot Amerikaans bedrijf ingehuurd voor de marketing. Jonge talenten als Mark waren precies onze ’target-group’. Dat hij zich aan ons bindt, is een teken dat onze nieuwe transferstrategie werkt.

Aanvoerder Job Coenen

Dat Uni VV in zijn handen mag knijpen met een talent als Mark van der Haar is een understatement. De voetballer en mens Mark van der Haar wordt typerend beschreven door zijn oud-teamgenoot Erik Bos bij Berkum 2:

Erik Bos: ,,Mark is een sympathieke jongen en een goed meevoetballende doelman met veel potentie, al heeft zijn tweelingbroer Lars meer in zijn mars. Een man met een vlotte babbel, die bovendien graag gezien wordt bij etablissement het Vliegende Paard in hanzestad Zwolle. In het veld een immer positieve keeper, ook wanneer er tegengoals verwerkt moeten worden. Dit zal goed van pas komen bij Uni VV.”

,,Mark is een sympathieke jongen en een goed meevoetballende doelman met veel potentie […] die bovendien graag gezien wordt bij etablissement het Vliegende Paard in hanzestad Zwolle.”

Erik Bos (oud-ploeggenoot)

Verbeterpunten zag Erik Bos trouwens ook nog wel:
,,Mark komt af en toe wat weifelend uit zijn goal, wat zo nu en dan een doelpuntje koste in de reserve hoofdklasse. Misschien dat de ervaring van Wiltjo Koster hem daar in kan helpen verbeteren? Verder een uitstekende keeper, die het in zich heeft om zeker een paar stappen hoger komen dan 3e klasse. Of gaat hij met Uni VV richting de 2e klasse? Wie zal het zeggen..”

Al met al een mooie dag zo voor de tifosi van de rosso negri uit Nijmegen, dat komend seizoen dus naast Steven Nuytinck over nog een uitstekende en sympathieke goalie beschikt! Wordt vervolgd…

Één reactie op “Uni VV in z’n nopjes met eerste aanwinst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.