Categorie├źn
Uni VV 1

Uni wint van Redichem

Uni VV pakte drie zeer belangrijke punten door met 1-3 te winnen bij Redichem. De zege was terecht.

Uni kwam na 20 minuten op 0-1 maar daarna werd het 1-1 door een dubieuze penalty voor Redichem. Debutant Bas Olde Dubbelink, die uitstekend speelde, kreeg – zo leek het – onterecht geel bij deze penalty. Hij blokte op een harde, maar faire Twentse manier de bal, maar de scheids gaf toch een penalty. Dit leidde ook tot verbazing bij Redichem.
Gelukkig herstelde Uni VV zich snel, na een subtiele en snelle aanval rondde Job Coenen beheerst af: 1-2.

Na de rust een matige wedstrijd, waarbij Uni VV de beste kansen kreeg. Langs de lijn, zo tekende kwaliteitskrant ‘De Gelderlander’ op, sprak men zelfs van ‘de overtreffende trap van hotseknotsbegoniavoetbal’. Waarvan Akte.

Bas raakte met een prachtig schot nog de lat en David Tas zorgde met een mooie kopbal voor de 1-3. Het juichen was mooi: Job Coenen gaf een mooie assist en vond dat genoeg aanleiding om als aangever een knieschuiver te doen. David schatte die schuiver op waarde en deed hetzelfde; een mooi tafereel al met al.

In de slotfase kwam Uni VV niet meer echt in de problemen. Een keurige zege zonder sprankelend voetbal. Hup Uni VV!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.