Categorieën
Uni VV 1

Gemengde gevoelens na gelijkspel

Uni VV hield een dubbel gevoel over aan het 4-4 gelijkspel tegen het zaterdagteam van De Treffers.

De ruststand was 1-1. De Treffers kwam vroeg in de wedstrijd op 0-1 door het handelsmerk van de mannen uit Groesbeek: Een voorzet werd tegen de touwen gekopt. Uni VV kreeg daarna langzaam meer vat op het duel en kwam toch wel verdiend op gelijke hoogte. Een prachtige combinatie tussen David Tas en Peter Nusselder werd door de laatste subliem afgemaakt.

Na de rust een ander spelbeeld: Uni VV zat er lekker(der) in en creëerde voldoende kansen. Toch kwam Uni VV op achterstand door een onoplettendheid. Op het juiste moment stond echter de James Milner van Nijmegen, Emiel Cuijpers, op, door vanaf ongeveer 25 meter de bal met een verraderlijke stuiter binnen te schieten: 2-2.

Niet veel later viel ook de verdiende 3-2. Een werkelijk prachtig afstandsschot van Job Coenen vloog heerlijk het netje in. Het juichen was misschien wel het mooiste aan zijn goal: een á twee medespelers werden al sprintend ontweken, waarna een oerkreet volgde die tot op de hockeyvelden waren te horen. Een terechte voorsprong, die ook nog eens werd uitgebreid naar 4-2, door een doelpunt van topscorer David Tas.

De slotfase kenmerkte zich door veel lange ballen van De Treffers op haar twee lange spelers. Uni VV had het daar lastig mee en helaas vielen alsnog twee treffers (leuke woordgrap).

Al met al toch een beetje een zuur gevoel, daar waar Uni VV bij winst goede zaken had kunnen doen op de ranglijst. Aan de andere kant mag Uni VV ook trots zijn. De gasten uit Groesbeek, die voor aanvang van de wedstrijd zeiden dat ze deze middag tegen ”een campingelftal” moesten spelen, mochten ook echt niet klagen met de 4-4. Uni VV was grote delen van de wedstrijd gewoon feller en creëerde ook de meeste kansen. Het predikaat ”campingelftal” was dan ook niet echt op zijn plaats.

En, zoals toeschouwer en vader @Floris Tas het na afloop kort in de kleedkamer verwoordde: ”Ik heb genoten”. Ook dat is natuurlijk veel waard, dat de (ook al zijn het er weinig) toeschouwers een leuke middag hebben. Waarvan akte en tevens hulde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.