Categorieën
Uni VV 1

Eerste zege in typisch Uni VV-seizoen

Het seizoen van Uni VV 1 verloopt tot nu toe precies volgens verwachting. Regelmatig een nederlaag, af en toe een puntje, soms zelfs een overwinning en ondertussen vooral veel spelersperikelen, waaronder de wekelijkse puzzel om de plek onder de lat bemand te krijgen. Kortom, een typisch Uni VV-seizoen. Afgelopen zaterdag was er de eerste zege, in een bijzonder en doelpuntrijk potje: mede dankzij liefst vijf treffers van David ’topscorer van 3A’ Tas werd Eerbeekse Boys met 4-7 verslagen en deden we afstand van de laatste plaats.

Het begin van de competitie in de derde klasse A verliep daarentegen minder voorspoedig. Excelsior Zetten, vorig seizoen een van de grootste concurrenten onderin en destijds tweemaal door ons geklopt, was ditmaal met 1-2 te sterk in Nijmegen. Uit bij Oeken werd gelijkgespeeld, maar daarna waren we niet opgewassen tegen de titelkandidaten FC Zutphen en ESA.

Wel werden we in Zutphen aangemoedigd door Floris Tas, de vader van. Die werd er door zijn zoon van tevoren op gewezen dat er waarschijnlijk weinig te genieten zou zijn en dat hij zich de verre reis misschien beter kon besparen, maar David bleek het eigenwijze niet van een vreemde te hebben en dus was pa Tas er gewoon (overigens is floristas in het Spaans ‘bloemenverkopers’, maar dit terzijde). Dat we met 4-0 verloren, had niets met onze instelling te maken, zo bewijzen onderstaande beelden. Zo maakten Wiltjo en Peter direct van de gelegenheid gebruik om te analyseren wiens schuld de 4-0 was (Dirk) en om daar lering uit te trekken, en maakte Oscar zich ondanks de vrij kansloze achterstand met een extra warming-up klaar voor toch nog een paar minuten alles geven. Dat getuigt toch van de juiste mentaliteit.

De reis naar Eerbeek – zaterdag voor een enkeling begonnen in de trein – leverde ons de eerste driepunter van dit seizoen op. Minstens zo opmerkelijk als de vijf goals die David maakte, was het feit dat we ook weer vier debutanten konden verwelkomen. Wouter en Jelle maakten hun eerste competitieminuten in de hoofdmacht, Jasper luisterde zijn officiële debuut zelfs op met een treffer en dat we bovendien weer een nieuwe keeper hadden mag al geen nieuws meer heten. Nadat we tegen Zutphen noodgedwongen speelden met spits Dirk in de goal, ontbraken Machiel en Steven ook tegen Eerbeekse Boys. Gelukkig konden we beschikken over ‘Torwart’ Benjamin.

Al met al voorlopig een Uni VV-jaargang zoals we de laatste jaren gewend zijn; eigenlijk was alleen de afgelopen editie een atypisch Uni VV-seizoen. We hadden immers vrijwel elke week een volledige selectie, hadden geen nacompetitie nodig om ons als derdeklasser te handhaven en zelfs de traditionele rentree van Joris van Meel bleef uit. We zouden er bijna van in de war raken. Wat dat betreft is het maar goed dat deze competitie weer vertrouwd verloopt en dat we ons zaterdag kunnen verheugen op de terugkeer van Koen Flipse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.