Categorie├źn
Uni VV 1

Unieke prestatie ‘Verstappen van 3A’: winnen met Maggie

Sinds zijn komst naar Uni VV was het Maggie nog niet gelukt om een competitiewedstrijd met het eerste elftal te winnen, maar zaterdag was het zover: de eerste zege was een feit voor de charismatische doelman. Gelijk een belangrijke ook, want hekkensluiter Excelsior Zetten werd met 1-3 verslagen.

Daarmee ontpopt Uni VV zich tot de Verstappen van de derde klasse A – niet Max, maar zijn vader Jos, in het verleden ook Formule 1-coureur. Die kon er niets van, maar stond wel bekend om zijn onovertroffen start. Hetzelfde lijkt dit seizoen te gelden voor Uni VV; de prestaties laten net als de afgelopen jaren te wensen over, maar de start van de competitie was uitstekend met een klinkende 4-0 overwinning op het gepromoveerde Excelsior Z. en een knap gelijkspel bij titelkandidaat Dieren.

Daarna werden de resultaten vlot minder en werd voor de winterstop alleen nog uit bij Zelos gewonnen, maar bij de aanvang van de tweede seizoenshelft kwam Uni VV zaterdag opnieuw flitsend uit de startblokken. Met onder de lat dus Maggie ging de Nijmeegse ploeg, de nummer twaalf van 3A, op bezoek bij het als dertiende geklasseerde Excelsior. De teruggekeerde Sebastiao liet zich van zijn goede kant zien door voor rust de 0-1 te scoren en daarna de marge te verdubbelen, 0-2. Jos mocht het karwei vervolgens afmaken met een kopie van zijn treffer tegen Krayenhoff, 0-3.

Excelsior kwam nog terug tot 1-3, maar kon niet voorkomen dat onze voorsprong opliep tot zeven punten en dat we daarmee zelfs stegen naar de veilige tiende plaats. De trainer bleek de juiste snaar te hebben geraakt door de wedstrijdbespreking volledig te wijden aan Maggie – een dag voor de kraker in Zetten weer in Nijmegen aangekomen na een wintersportvakantie. “Als je boven op de berg staat, kun je jezelf als een sneeuwbal naar beneden laten rollen. Of je doet je ski’s onder”, sprak de coach cryptisch. Afwachten met welke metafoor we zaterdag worden verrast; dan komt koploper Dieren naar het immer sfeervolle Gymnasion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.