Categorieën
Uni VV 1

2018 ‘echt niet leuk’ voor Uni VV (met een oranje lichtpuntje)

Met een daverende verrassing en een opperbest humeur ging Uni VV de winterstop in: de laatste wedstrijd van 2017 leverde een knappe zege op titelkandidaat De Treffers op. In 2018 zijn de resultaten echter beduidend minder: vier duels leverden vooralsnog geen enkel punt op. “Echt niet leuk”, zoals aanvoerder Jos het verwoordde na de nederlaag tegen SV Panter.

Dat verlies (2-4) volgde op de eerste wedstrijden van het nieuwe jaar, toen we met een man minder verloren van concurrent AZ 2000 en Advendo’57 (0-3). We meenden een goede kans te maken tegen Advendo, nu de gasten uit Ederveen ook bepaald geen glansrijk seizoen doormaken, en tegen de Panters uit Veenendaal. Helaas hadden we beide keren weinig in te brengen. “Dit is echt niet leuk”, was de analyse van Jos, nadat we tegen SVP een tijdje waren zoekgespeeld. Weliswaar kwamen we door twee doelpunten van Maarten nog terug, maar kort daarop viel de beslissende 2-4 alweer.

‘Echt niet leuk’ is dan ook een treffende omschrijving van hoe 2018 tot nu toe verloopt voor Uni VV, want ook afgelopen zaterdag bij VRC werd er verloren (3-1). Een lichtpuntje was wel dat we daar met een iets gewijzigde speelwijze in staat bleken om de tegenstander uit Veenendaal, een van de betere teams uit 3A, goed partij te bieden. We kwamen er zelfs op voorsprong via de teruggekeerde Nepalcees, die na zijn doelpunt parmantig rondliep (zie foto). Het was spijtig dat we na een rake vrije trap met 1-1 gingen rusten en dat VRC in de tweede helft orde op zaken stelde, maar ons spel was bemoedigend.

Een ander lichtpuntje kwam al eerder uit Arnhem, waar SC Oranje ‘een Veluwezoompje’ deed. Financiële problemen leidden ertoe dat de koploper uit de competitie werd genomen – net als Veluwezoom vorig seizoen – en dus is opnieuw de enige directe degradatieplaats alweer vergeven. Het verschil met toen: in tegenstelling tot een jaar geleden, toen we stijf onderaan stonden, hebben we de concurrentie nog in het vizier. En als we vaker spelen zoals tegen De Treffers, is het mogelijk om nog twee ploegen onder ons te houden en ons dus op eigen kracht veilig te spelen. Zonder nacompetitie. Dan zullen we wel mínder wedstrijden moeten spelen als tegen Advendo en Panter. Laten we daar volgend weekend, uit bij Veenendaal, mee beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.