Categorieën
Uni VV 1

Uni VV op z’n Uni VV’s uit de winterstop

Uni VV heeft de competitie hervat met een zure 4-2 nederlaag tegen hekkensluiter AZ 2000, en dat gebeurde op kenmerkende wijze. Ondanks een veldoverwicht kwam Uni met 1-0 achter. Nadat een stevige charge – die echter ook met geel kon worden afgedaan – onze Peteraan vervolgens een rode prent opleverde, werd het zelfs 2-0. Met de tien resterende spelers vocht de ploeg van trainer PDV zich dapper terug tot 2-2, maar in de slotfase werden een counter en een vrije trap het team toch teveel.

Toen er tegen enen werd verzameld bij Trianon, stond daar reeds een gele plastic tas op tafel. Geïnteresseerd wierp een ieder een blik op de inhoud en toen bleek dat de zak vol fonkelnieuwe uittenues zat, werd er zelfs even gevoeld, geroken en natuurlijk geoordeeld. Dat oordeel was eensluidend: schitterend. De link met het nationale elftal van Argentinië was gauw gelegd en de gedachte dat de spelers van Uni VV 1 zich nog geen uur later in deze oogstrelende tricots zouden mogen hijsen was een fijne. Vergenoegd en met nu nóg meer goede zin liepen de selectiespelers richting de gereedstaande auto’s om koers te zetten naar Arnhem-Zuid. De ballen werden ingeladen, net als de hesjes, bidons, broekjes en sokken. Toen één en ander even later aan de Drielsedijk in Arnhem weer werd uitgeladen, bleek er echter één ding te ontbreken: de tas met uitshirts, die nog op diezelfde tafel op terras van Trianon stond.

Scheidsrechter Huisman nipte in de bestuurskamer van de meer dan gastvrije ontvangende club aan zijn kopje koffie en verzuchtte toen hij het nieuws hoorde: “gaat er bij jullie dan nooit iets veranderen?!” Ondertussen vroeg hij zich retorisch af of alle 37 spelers die op het wedstrijdformulier stonden er ook daadwerkelijk zouden zijn. Dirk nam het extra retourtje Trianon op zich en toen ook de dienstdoende spelers, inclusief piket, waren aangevinkt op het digitale formulier, kon er toch nog enigszins op tijd worden afgetrapt.

Dat gebeurde op een veld waarnaar zelfs de terreinknecht van FC Utrecht neerbuigend zou kijken. Gevolg was dat rommelig en chaotisch slechts understatements zijn om de openingsfase te omschrijven. Toch was Uni VV scherper, feller en beter. Een maatstaf om dat objectief vast te stellen is het aantal slidings van Joost: 5 in een half uur, een unicum. Dat een overwicht geen garantie voor succes is, bleek ook nu weer, want bij rust stond Uni ‘gewoon’ met 2-0 achter. Bob sprak, bedachtzaam als hij is, de bijna poëtische woorden ‘gewoon blijven voetballen’ en dat hielp. Na rust trok Uni de stand door doelpunten van Sebastiaan en David (penalty) namelijk weer gelijk.

Het dwong de toekijkende Rik defender ertoe zijn Volkskrant toch even terzijde te schuiven, maar die kon hij rustig weer openslaan toen de Nijmegenaren in de slotfase toch aan het kortste eind trokken. Zo werd de traditioneel teleurstellende oefencampagne (van verschillende vierdeklassers werd niet gewonnen) helaas voortgezet in competitieverband. Volgende week een nieuwe poging, tegen Advendo. Thuis, dus zonder uitshirts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.