Categorieën
Uni VV 1

Uitstekende eerste helft Uni Vv levert niets op

Op een regenachtige zaterdagmiddag verliest Uni Vv met 2-1 bij concurrent Zelos uit Zelhem. De geur van het echte natte gras die de Uni VV’er weinig bekend is, leek de selectie bij aanvang van de wedstrijd goed te doen. In de eerste helft hadden de bezoekers alle kans om over Zelos heen te walsen. Het bleef echter bij een enkel doelpunt, dat door het voetballend gemak ervan deed denken aan een trainingsdoelpunt. Over verschillende schijven kwam de bal terecht bij Dirk de Jong, die de bal vlak buiten de 16 klaarlegde voor Sebastiaan Groffen die langs zijn tegenstander wandelde en de bal met het verkeerde been in de rechterhoek plaatste.

Diezelfde Groffen maakte bijna een werelddoelpunt, door vanaf het zestienmetergebied de bal op het dak achter de kruisinglat te plaatsen. De Jong zag kans om zijn naamgenoot bij PSV te imiteren en faalde van dichtbij met een hard schot op de borst van de Zelosdoelman. De thuisspelende ploeg zette hier weinig tot niets tegenover. Keeper Joris van Meel zag zich door de rust voor zijn goal genoodzaakt zich druk te maken over zijn scheenbeschermers, die naar eigen zeggen ‘niet zo lekker zaten’. Na een schreeuw om hulp richting de bank werden er bandjes uit zijn tas gehaald en werd het probleem opgelost.

De zorgeloosheid op het veld maakte zich ook in de kleedkamer meester van de ploeg. Afgezien van de stinkende wietgeur uit de kleedkamer van het zevende van Zelos was er geen vuiltje aan de lucht. Rechtsback Willem Frankenhuis durfde zelfs voorzichtig hoopvol te zijn: ‘Zou leuk zijn als we nu ook een keer de hele wedstrijd kunnen domineren.’ Die uitspraak werd niet afgeklopt en of het nu gemakzucht of angst was, de Nijmegenaren werden in de tweede helft volledig overlopen. Ook invallers Ilja Scheifes (voor de geblesseerde De Jong), Sam Scheeren en Bart Gerards konden daar weinig aan veranderen.

De mannen uit Zelhem creëerden kans op kans, maar het aluminium en uitblinker Van Meel stonden in de weg. In de 75ste minuut vond rechtsvoor Donny Martensen dan toch van dichtbij het net. Uni VV wankelde vervolgens en aanvaller Menno Diepenbroek schoot in blessuretijd na een knappe actie zijn ploeg naar een voorsprong.

Uni VV speelde alles of niets en na een scherp aangesneden vrije trap bij de tweede paal kwam de bal na een voorzet van David Tas terecht bij Gerards, die simpel kon intikken. Met een flinke grijns op het gezicht stak de Zelosgrensrechter zijn vlag omhoog. Na overleg met de scheidsrechter werd het doelpunt afgekeurd. De scheidsrechter moest zijn beslissing vervolgens met een scheldsalvo van de spelers en het temperament van onze coach bekopen. Het mocht niet baten, een uitstekende eerste helft bleek niet genoeg om punten mee te nemen naar Nijmegen.

Daar kon zelfs het geslijm van een aantal dronken Uni VV’ers, die tot in de vroege nacht in de Zeloskantine vertoefden, niets aan veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.