Categorieën
Uni VV 1

UNI VV verliest concentratie en de wedstrijd

Evenals de eerste confrontatie tussen UNI VV en SKV van afgelopen seizoen, ging de ex-universiteitsclub tegen de jonge Wageningers ten onder: 2-4. Na een mooie overwinning op Keizerstad, wilde UNI VV wederom voor een goed resultaat gaan, maar het verloor haar focus. Gelukkig was het wel lekker weer.

De omstandigheden waren perfect voor een heerlijke ‘UNI VV-middag’: veel zon, weinig wind, een tegenstander die het altijd moeilijk heeft bij ons én, traditioneel getrouw, een representatieve selectie met veel wijzigingen ten opzichte van de week ervoor. De overwinning van vorige week daarbij opgeteld maakte dat dit een heerlijke pot moest gaan worden.

Ondanks de vele wisselingen begon UNI ‘stabiel’ aan de wedstrijd. Echter kreeg de ploeg na een klein halfuur al een tegenvaller te verwerken: veldmaarschalk Pablito Martens moest geblesseerd het strategobord verlaten en zijn aanvoerderstape overdragen. In het restant van de eerste helft was het vooral het weer waar de toeschouwers van genoten. De wedstrijd was in evenwicht en er waren volgens Jos dan ook weinig ‘ja dit is lekker’-aanvallen waar te nemen. David testte Timo nog eventjes met een verrassende terugspeelbal terwijl ‘de sufferd’ van SKV het balletje nog even op de lat mikte.

De tweede helft gaf de toeschouwers dan eindelijk waar ze voor langs het veld stonden: ophef en spektakel. Zo werd er een nieuwe spelregel geïntroduceerd: als je hands maakt in je eigen strafschopgebied, dan mag je zelf een vrije trap nemen. Zeer handig additief op de huidige reglementen. In het tweede bedrijf voelde de UNI VV formatie duidelijk meer druk van de tegenstander. Het was echter onze Sébas die voor de eerste treffer van de middag zorgde door goed af te ronden. Na een kort intermezzo tussen scheids en grens werd de goal definitief goedgekeurd en kon SKV met een prachtige FIFA-goal drie minuten later de stand gelijktrekken. Vrij snel volgden de 1-2 en 1-3 en verdween het zicht op punten nog sneller dan Frank de Boer bij Crystal Palace. Hierdoor kon ieder UNI-individu zich focussen op zijn persoonlijke ontwikkeling. Willem koos zijn beleefde, corrigerende toespraak te oefenen op de ‘sufferd’, terwijl Cyrille de aanwezigheid van buitenlands bloed in zijn aderen tentoonstelde door de scheids op een sluwe schoenenwissel van de tegenpartij te attenderen.

Door deze ‘focus-shift’ verloor het team haar scherpte en viel de 1-4 ook nog. Enigszins wakker geschud wisten de elf nog éénmaal het net te vinden, wederom via goed afronden van Sébas. Cy’tje maakte het bijna nog spannend: zijn lobje spatte uiteen op de lat, waardoor het scorebord na 90 minuten 2-4 liet ziet.

Iedereen verwerkt een verlies op zijn eigen manier, en dat bleek. Na een verhelderende second opinion van dokter Tas over pijnstillers en Wiltjo’s frustratie-uitingen over ‘herrie’ en ‘kutkinderen’ tijdens de derde helft, kan de gehele selectie zich met een frisse blik focussen op komende zaterdag. Dan speelt de Nijmeegse formatie uit tegen koploper SC Oranje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.