Categorie├źn
Uni VV 1

Uni VV weet weer wat winnen is!

Uni VV heeft met een 3-2 winstpartij op Keizerstad de eerste 3 punten van het seizoen binnen. De laatste overwinning in een reguliere competitiewedstrijd dateerde voor Uni VV alweer van 07 mei 2016. Saillant detail; dit was ook tegen onze Turkse vrienden van Keizerstad.

Nadat Uni VV vorige week een bijna zekere zege in Veenendaal nog uit de handen liet glippen, moest het dit weekend wel gaan lukken. Hoewel Keizerstad niet de minste tegenstander is natuurlijk. Ze liepen vorig seizoen immers maar net promotie naar de 2e klasse mis. De stadsderby staat al een paar seizoenen garant voor een open wedstrijd met veel kansen aan beide kanten. Dat was ook op deze prachtige herfstdag het geval.

Keizerstad liet de eerste helft bij vlagen zien over fantastische voetballers te beschikken, die een klasse hoger zeker niet zouden misstaan. De 0-1 was dan ook een stukje technische finesse van de uitblinkende nummer 7 bij Keizerstad. Met een fraaie actie zette hij een teamgenoot vrij voor de goal, die vervolgens simpel binnen kon schuiven.

Niet veel later besloot Uni VV voor de verandering eens precies te doen wat de Italiaanse oefenmeester van zijn mannen verlangt. En warempel.. het blijkt nog te werken ook. Pim bediende de diepgaande back Barterazzi, die op zijn beurt de bal keurig in de zestien legde en daar stond Sebas klaar om zijn 3de van het seizoen binnen te tikken. Vlak voor rust viel een vrije trap van Keizerstad vanaf de zijkant echter in de lange hoek binnen. Zo ging de voormalig universiteitsvereniging alsnog met een achterstand de kleedkamer in.

Dit seizoen hebben we bij Uni VV gelukkig veel nieuw bloed, die verlies maar moeilijk kunnen verteren. Waar het ‘oude’ 1ste, gepokt en gemazeld door het degradatievoetbal in de 3e klasse, inmiddels wel gewend is aan de smaak van slappe thee bij een achterstand. Het was dan ook het nieuwe bloed, dat in de tweede helft zorgde voor een overwinning met twee doelpunten. Eerst een terechte penalty, na een onterecht gegeven corner, die werd verzilverd door goaltjesdief David Tas. Daarna was het 5 minuten voor tijd de bonkige stoomtrein Emiel met een geweldige rush over de linkerflank. Na een sprint van 60 meter wist hij ook nog eens het overzicht te behouden en legde breed op Sebas, die keurig binnen kon tikken. Zo voegen Sebas en David, met allebei 4 doelpunten nu, iets toe aan de selectie waar het vorig jaar regelmatig aan ontbrak: scorend vermogen.

Tussendoor redde Timo in een 1 op 1 situatie nog knap en kwam Uni goed weg bij een handsbal van Daan in de zestien, die de scheidsrechter niet tot penalty promoveerde. Maar wat zou het; de eerste driepunter is binnen en dat werd na bijna anderhalf jaar ook de hoogste tijd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.