Categorieën
Uni VV 1

Uni VV heeft eerste punt al in de Tas

Op de foto: bediener en afmaker

Net als vorig seizoen heeft Uni VV haar eerste competitiepunt gepakt tegen Advendo ’57 uit Ederveen. Vorig jaar diende het daarop vier duels te wachten, nu was het al tijdens de seizoensouverture raak: 1-1.

Doelpuntenmaker was David Tas, die met een AH-maaltijdsalade nog ergens tussen slokdarm en maag, met kop en schouders boven zowel Advendo-defensie als –doelman uittorende. Met een krachtige kopbal bracht hij Uni VV, dat kort daarvoor knullig op achterstand was gekomen, langszij. De extra grote pot Calvé-pindakaas die Tas twee weken eerder in de kleedkamer zat te verorberen, had duidelijk zijn werk gedaan.

Desgewenst voorziet Bram Bos – middels een eigen pindavoorraad – de overige selectieleden van voldoende vitamine K, zodat zij misschien wel net zo sterk als David worden. Net voor de aftrap is een rondje druivensuiker ook al geen uitzondering meer en de derde helft wordt door menigeen steevast afgetrapt met een eiwitshake. Maar niet alleen de eetgewoonten zijn veranderd bij Uni VV 1: het schrapen van spelers is verleden tijd nadat de gehele tweede selectie bereid bleek zich bij het eerste aan te sluiten. Daarnaast kwamen uit uiteenlopende windrichtingen versterkingen aangewaaid. Alleen de spelregels weerhouden de ploeg er nu nog van om na rust telkens een volledig ander elftal op te stellen.

De omvangrijke spelersgroep werkte een wisselvallige voorbereiding af. Een oefenwedstrijd tegen FC Kunde ging met 2-1 verloren, waarna BVC’12 voor de beker eenvoudig met 4-0 opzij werd gezet. Een trainingspotje tegen het 4e (10-1) zorgde voor zelfvertrouwen, hoewel vervolgens tegen vierdeklasser Quick met 3-1 werd verloren. De generale repetitie tegen het Arnhemse de Paasberg – waar een rondje om het veld uitwijst dat hoofdsponsor en coffeeshop ‘De Walm’ niet alleen de shirts levert – ging op een merkwaardige manier met 7-3 verloren. Hoewel de score schrijnend is, bood het vertoonde spel soms zeker aanknopingspunten.

Dat bleek eens te meer in het eerste competitieduel, waar Uni VV prima voor de dag kwam. Tegenstander Advendo had weliswaar een veldoverwicht, echt gevaarlijk werd de ploeg maar zelden. Ook Uni VV kon niet meer dan speldenprikjes uitdelen, met als gevolg dat de brilstand lang op het bord bleef. Een kwartier voor tijd was het toch raak: doelman Timo Steverink schatte een voorzet niet op waarde, waarna Jaap van Doorn de 1-0 voor Advendo bij de tweede paal binnenliep. Enkele minuten later had David Tas de stand alweer gelijkgetrokken. En hoewel invaller Bob Reede de 1-2 op z’n schoen had, kon Uni met een punt prima leven. Zo goed zelfs, dat Daan Martens nog even besloot te demonstreren dat hij bij de balletvoorstelling die hij deze week bezocht, extra goed had opgelet tijdens de scène met de stervende zwaan. Volgende week Redichem-thuis!

 

Één reactie op “Uni VV heeft eerste punt al in de Tas”

Nieuwe spelers, nieuwe eetgewoonten en ook, zo te zien, een nieuw reservetenue. Verheug me op een leuke wedstrijd zaterdag.
ps, waarom 15:00 uur? Gaat van de netto derde helft tijd af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.