Categorieën
Uni VV 1

Zoekend Uni VV van hatelijke nul af

We hebben er even op moeten wachten, maar hier zijn ze dan: ons eerste punt en ons eerste verslag deze competitie. Na drie nederlagen slaagden we er zaterdag niet in om de 1-0 voorsprong vast te houden tegen Advendo’57, maar verder dan 1-1 lieten we de gasten uit Ederveen niet komen.

knotsNa Uni VV-waardig chaotisch verlopen voorbereiding bleek de eerste wedstrijden in 3A dat we in ons nieuwe systeem nog zoekende zijn. Drie keer hielden we een helft lang aardig stand, maar zowel tegen De Treffers (0-4), Redichem (5-0) als Veluwezoom (2-8) trokken we uiteindelijk duidelijk aan het kortste eind. Waar de tegendoelpunten als rijpe appelen vielen, duurde het meer dan 180 minuten voordat we zelf tot scoren kwamen; tegen Veluwezoom knikte Job raak uit een corner en tikte de Belg een rebound binnen.

Een voorsprong hadden we nog niet gehad, maar daar kwam zaterdag verandering in. Het was geen verrassing dat dit gebeurde na een goal van Jos, want de frêle linkspoot had er ’s ochtends al zin in. ‘Voor de corvee-jongens: vraag ook even om het scorebord bij de balie’, liet de blonde Brabander weten. ‘Heb het gevoel dat ’t vandaag weleens waard kan zijn om de score bij te houden!’ En dat bleek, want al na een paar minuten dwong onze Jos Hups Coenen zijn bewaker tot een fout: de Advendo-verdediger schoot tegen zijn lichaam op en zo zeilde de bal bij de tweede paal binnen, 1-0.

Angstgegner Advendo verliet Nijmegen twee jaar geleden nog met drie punten, nadat een 3-0 achterstand in de slotfase werd omgebogen in een 3-4 overwinning, maar ditmaal sloegen ze alleen in de laatste minuut van de eerste helft toe en gingen we rusten met een 1-1 tussenstand. Na de hervatting bleef het daarbij, mede dankzij enkele goede reddingen van doelman Machiel.

Met dank aan voorganger Joris staat hij als onderdeel van de familie Knots gehuld in een keepersshirt met ‘een kloddertje roze hierrr‘ tussen de palen en hoewel hij begon met een paar ongelukkige optredens, greep Machiel zaterdag de kans om zich te onderscheiden. Waar het de voorgaande wedstrijden niet meezat, hadden we nu bovendien het geluk eens aan onze zijde – de inzet van een Advendo-aanvaller belandde op de binnenkant van de paal, waarna we voor opruiming konden zorgen – en dus zijn we van de hatelijke nul af. Het zingen van ons Uni VV-lied zat er nog niet in, maar het begin is er.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.