Categorieën
Uni VV 1

Teleurstellende weken voor Uni VV

De euforie bij Uni VV – we slaagden er tegen Veenendaal en vervolgens Dodewaard voor het eerst deze competitie in om tweemaal op rij te winnen – was van korte duur. Ruim een week geleden werd in Doorn namelijk redelijk kansloos verloren van DEV (4-1), zaterdag leverde het thuisduel met VCA slechts een punt op (1-1).

DEV was eerder dit seizoen in Nijmegen al te sterk voor het team van trainer Ronald Smits, maar had voor aanvang van het onderlinge treffen slechts drie punten meer; zo groot zou het verschil dus niet moeten zijn. Na de 1-0 volgde echter snel de 2-0 en in de tweede helft werd het 3-0. Een overtreding op Happy bezorgde ons nog wel een door Jos benutte strafschop (3-1), maar in de slotminuut bepaalde DEV de eindstand op 4-1.

Afgelopen weekend kregen we bezoek uit Sint Agatha en de wedstrijd tegen het als dertiende geklasseerde VCA had (net als tijdens het uitduel) drie punten moeten opleveren. We kwamen ondanks een Uni VV-waardige warming-up (rommelig) ook op voorsprong in onze geleende shirts, toen de bal na een corner van Jos om onbegrijpelijke redenen met de hand werd getoucheerd door een tegenstander. Als een echte nummer tien ontfermde onze enige Brabantse basisspeler zich over dit klusje en op onderstaande beelden wordt duidelijk: dit ging hem goed af, 1-0.

Het lukte ons echter niet om de voorsprong uit te breiden en na de pauze kregen we hiervoor de rekening gepresenteerd. VCA kwam op gelijke hoogte en uiteindelijk mochten we nog van geluk spreken dat een kopbal van de gasten op de paal belandde, waardoor we in ieder geval nog een punt aan de degradatiekraker overhielden. Daar waren we geenszins tevreden mee, maar op meer mochten we absoluut geen aanspraak maken.

Gelukkig staat komende zaterdag (op natuurgras) de confrontatie met onze favoriete tegenstander ESA op het programma; de nummer vier van de ranglijst liep eind oktober op ons sportcentrum tegen een onverwachte nederlaag aan. Voordeel voor de Arnhemmers is wel dat hun plaaggeest van destijds, matchwinner Job, nog met zijn arm in de mitella loopt. Het Beest van Bruchem zal zijn plaats echter weer innemen, hopen we.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.