Categorieën
Uni VV 1

Uni VV 1 wint van Dodewaard, maar verliest de tenues.

Na een zwaar bevochten 0-1 overwinning in Veenendaal was het deze week zaak om uit te lopen op de concurrentie tegen hekkensluiter Dodewaard. De ploeg die zo graag een keer punten wil pakken en van de hatelijke nul af wil. Dat gunnen wij ze ook van harte, maar liever niet tegen ons. Ondanks dat we ons bewust waren van het gevaar van onderschatting, hadden we het toch knap lastig tegen de nummer laatst. Lang stond het 1-1, maar twee bevliegingen van Heppy, geïnspireerd door zijn idolen bij Barcelona, maakten aan alle onzekerheid een eind. Een benauwde 3-1 overwinning was het eindresultaat, waardoor we voorlopig van de plekken voor nacompetitie af zijn. Het weekend werd helaas met minder nieuws afgesloten.

Ook deze week was het weer puzzelen met de selectie. De Varsseveldse voorhoede was dan wel weer terug in het land, maar spits Job Wissink deed dat helaas met de gipsvlucht en zal er enkele weken uitliggen. Barterazzi ging donderdag door zijn enkel en Willem moest de ochtend voor de wedstrijd afmelden met griep. Hierdoor begonnen Sjoerd en Flipse in de basis, hoewel zij nog maar net (of net niet) hersteld zijn van hun blessures. Trainer Smits schrikt onderhand niet meer van dit gehannes met spelers en zo stond er toch weer een waardig eerste elftal aan de aftrap.

Niet lang na deze aftrap stond het al 1-0. Een voorzet op maat van Thom kwam bovenop het knarretje van Dirk en zo leek het een gemakkelijke middag te worden. Het tegendeel werd werkelijkheid, want Dodewaard kwam goed voor de dag en bij ons ontbrak het aan scherpte. Die snelle goal zorgde misschien wel voor wat gemakzucht. Deze gemakzucht en het missen van scherpte kwam met name tot uiting bij een corner van Dodewaard vlak voor rust. Het leek bij het neerzetten van de mannetjes nog een goed idee om onze Vlaming Thomas met zijn 1 meter 65 op de langste man van Dodewaard te zetten, maar niets bleek minder waar. Zonder echt van de grond te komen werd de corner binnengekopt en gingen we naar de thee met een 1-1 tussenstand. Volledig terecht.

Zelfs bij het halen van de thee ontbrak scherpte. In plaats van suiker, werd koffiecreamer bij de thee geleverd, waar misschien wel hete pepers het hardst nodig waren. Terwijl de helft van de spelers bezig was om de creamer tevergeefs uit de thee te halen, zette trainer Smits de boel nog eens neer en maande hij ons het gras op te eten de tweede helft. Dat de meeste van ons vrij weinig met deze beeldspraak konden (we spelen immers op kunstgras) bleek wel in het eerste halfuur van de tweede helft. Op dezelfde voet gingen we door en Dodewaard was zelfs de betere partij. Veel jongens zaten niet in de wedstrijd en trainer Smits draaide na afloop van de wedstrijd zijn hand er niet voor om dit nog even duidelijk te maken bij één van zijn pupillen. Zonder eromheen te draaien kreeg Joost de volgende bemoedigende woorden toegesproken: ‘Je was rijp voor een wissel, wat was jij slecht! Maar Sjoerd was nog slechter, dus toen heb ik die er maar af gehaald.’

Wie niet rijp was voor een wissel was oermens Heppy. Voor zijn slotakkoord van deze wedstrijd moeten we echter terug naar vorig weekend. Spits Heppy miste toen de degradatietopper tegen Veenendaal, omdat hij naar zijn geliefde FC Barcelona ging kijken. Daar was hij getuige van een galavoorstelling tegen Celta de Vigo. Zo’n mooi en sprankelend voetbal, zelfs trouwe volgeling Heppy kon zijn ogen niet geloven (zie foto). Geïnspireerd door MSN schoot hij in het laatste kwartier twee keer fabuleus raak en zo werd het toch nog 3-1. Qua voetbal een wedstrijd om snel te vergeten, maar de 3 punten zijn meer dan nodig in de strijd om nacompetitie te ontlopen.

Toch werd het weekend in mineur afgesloten. De tenues, die iedere week door een andere speler worden uitgewassen, lagen nog bij onze Belg in de auto. In zijn auto werd afgelopen nacht ingebroken en de tenues waren onderdeel van de buit. We betwijfelen het dat Dodewaard bij gebrek aan 3 punten de tenues maar heeft meegenomen naar huis, maar we zijn wel naarstig op zoek naar de echte dader. Ziet u de komende weken iemand in het rood-zwart van Uni VV lopen, meld u dan bij ons! Anders zijn we genoodzaakt om de komende weken in het foeilelijke uittenue te spelen en daar wordt niemand vrolijk van…IMG-20160220-WA0005

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.