Categorieën
Uni VV 1

Uni VV sluit eerste seizoenshelft verdienstelijk af tegen Redichem

Het leek er afgelopen week even op dat de winterstop een week te laat kwam voor Uni VV. De eerste seizoenshelft begon zijn tol te eisen en de al niet zo ruime selectie werd nog krapper na een aantal nieuwe blessures. Met als toppunt dat nieuwkomer Bart, eindelijk speelgerechtigd na weken wachten op z’n knvb-pas, geblesseerd raakte op de training in de week dat hij zijn debuut zou gaan maken. Met 8 fitte en 3 semi-fitte basisspelers stonden we aan de aftrap tegen Redichem. Gelukkig een tegenstander waar we ons, ondanks dat we snakken naar de winterstop, moeiteloos voor op kunnen laden. De wedstrijden tegen de ploeg uit Heelsum staat altijd garant voor heel veel strijd en passie, maar wel altijd fair en met wederzijds respect. Dat was ook dit jaar weer het geval.

We begonnen sterk aan de eerste helft. Frankenhuis, C, Snus en Flipse hadden de boomlange Bart Bovendeur, de altijd gevaarlijke Wouter van de Berg en de veel scorende Fabian Mosle goed onder de knoet. Het middenveld (wat zowaar twee wedstrijden achter elkaar uit dezelfde spelers bestond) draaide lekker en er waren zelfs een aantal mooie combinaties te noteren. Zouden we dan toch kunnen voetballen…? Ondanks het harde werken van ons Varsseveldse trio voorin waren er echter nog geen grote kansen. Redichem had wel wat gevaarlijke momenten, maar een echte mogelijkheid tot scoren was er niet. Het bleef dan ook 0-0 tot de rust.

Aanvoerder Flipse, die al niet okselfris aan de wedstrijd begon, gaf jammer genoeg in de rust aan dat hij het volmaken van de 90 minuten somber tegemoet zag.  Met wat last van zijn heup sprak hij ‘ken je dat gevoel….’. Meestal wanneer Flipse een zin begint met deze woorden is het de derde helft en volgt er een gênant verhaal, waarbij vervolgens niemand dat gevoel herkent. Deze keer was het gevoel van een meer serieuze aard: ‘Ken je dat gevoel. dat het erin schiet? Ik had het gevoel dat het bij mij eruit schoot!’. Genoeg reden om hem eraf te halen en Borgo om te toveren tot centrale verdediger, wat hij met verve deed. De tweede helft groeide meer en meer het geloof dat er wel eens 3 punten te halen vielen. We wonnen overal onze duels, kwamen steeds iets dichter bij de goal van Redichem, we hadden alleen dat laatste beetje geluk nodig. Dat geluk kwam er niet. Ook niet aan de kant van Redichem. Aan beide kanten waren nog wel wat hachelijke momenten voor de goal, maar het bleef 0-0. Zowel Redichem als wij zullen het gevoel hebben gehad dat er meer in zat deze wedstrijd, en dat gevoel is voor allebei de ploegen waarschijnlijk ook wel terecht. Het is wel zo dat wij bij vlagen het betere van het spel hadden tegen de nummer 3 van de competitie en dat positieve gegeven nemen we mee naar de tweede seizoenshelft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.