Categorieën
Uni VV 1

Uni VV 1 weet geen goed vervolg te geven aan stunt tegen ESA

Na 5 jaar Uni VV kan ik wel zeggen dat een seizoen van Uni VV een aantal zekerheden heeft. Om ruimte in de agenda te maken voor weekendjes weg gaan we ten eerste nooit een ronde verder in de beker. Ten tweede is ieder seizoen wel iemand na een lange 3de helft de klos als hij als laatste afrekent bij Cafe Jos en ziet dat de overgebleven rekening niet 8, maar 15 biertjes is. Oh en trouwens ook nog twee tosti’s, een gehaktbal en een portie bitterballen. Ach, had je maar eerder naar huis moeten gaan, zoals je vriendin van je verlangde. Ten derde, vergeten we ieder jaar na een uitwedstrijd wel een keer iets. Of het nou de spelerspassen, de waterzak of twee spelers na een lange douchesessie zijn, het komt altijd wel weer terug. Een andere Uni VV-zekerheid vond vorige week plaats. Ieder jaar stunten we wel een keer tegen een hoog geklasseerde ploeg. Dat gaat gepaard met strijd, heel veel strijd, een gepantserde bus voor de goal, één counter en een flinke portie geluk. Helaas blijkt ook ieder jaar weer dat we diezelfde scherpte en strijd moeilijk kunnen opbrengen in de daaropvolgende westrijd. Dat was ook dit jaar weer het geval. CDW plukte zaterdag de vruchten van dit typische Uni VV-kwaaltje.

In de eerste minuut was er al een grote kans voor de bezoekers. De spits van CDW schrok waarschijnlijk van de ruimte en lobte gelukkig op de paal. Na deze enorme kans viel er in de eerste helft vrij weinig op. CDW had het initiatief, maar echt heel gevaarlijk werd het niet. Aan de andere kant creëerden wij, behoudens een Heppiaanse bevlieging, helemaal niets. Voor de lezers die nog nooit een wedstrijd van Uni VV hebben gezien. Een Heppiaanse bevlieging ziet er ongeveer als volgt uit. Stelt u zich voor, een uit de kluiten gewassen achterhoeker, de haardracht van Zlatan en een zwarte baard a la professor Barabas uit de strips van Suske en Wiske. Bent u al verward? Mooi, precies de bedoeling. Een Heppiaanse bevlieging is namelijk een actie waarbij noch de verdedigers, noch zijn teamgenoten, noch het publiek, noch de speler zelf weet wat er gaat gebeuren. Zo kan het zomaar eens gebeuren dat Heppie met enkele onnavolgbare voetbewegingen al beukend, sleurend en glibberend vrij voor de goal staat. Dat een dergelijke bevlieging ook wel eens vroegtijdig eindigt doordat Heppie over zijn eigen benen struikelt, nemen wij voor lief… we spelen ook maar 3de klasse.

Waar waren we gebleven? Ohja, de tweede helft moest beginnen met de brillenstand op het scorebord. CDW had wederom het iniatief en kwam tot enkele kansen. De grootste na een foutje in de verdediging, waardoor een speler van CDW één-op-één op Joris afging. Joris dwong hem net genoeg naar de zijkant, waardoor Snus erachter kon komen en uiteindelijk het schot fenomaal kon blokken. Ondanks het aandringen van CDW, viel de grootste kans tot dan toe misschien wel aan Uni VV-zijde te noteren. Een goede voorzet van Daan kwam bij, jawel daar is-ie weer, Heppie terecht. De bal had echter een verradelijke stuit, waardoor hij de leren knikker niet in het lege doel kon drukken. 5 minuten later viel de goal dan wel aan de andere kant. Met nog 10 minuten op de klok stoomde één van de spelers van CDW via de zijkant door de zestien in. Een hard diagonaal schot, dat nog even licht werd aangeraakt, volgde en de bal lag in het netje. Helaas, 0-1. Al met al een terechte uitslag en een verdiende winnaar, hoewel de uitslag zomaar anders kan zijn als je die ene grote kans maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.