Categorieën
Uni VV 1

Natuurliefhebbers Uni VV pakken tweede zege

Met een week vertraging heeft de hoofdmacht van Uni VV de tweede overwinning van deze competitie te pakken. Het uitduel met VCA in Sint Agatha, zeven dagen eerder nog afgelast vanwege de overvloedige regenval, leverde het elftal van coach Ronald Smits een 1-3 zege en drie belangrijke punten op. 

Net als voor de vorige uitwedstrijd, in en tegen Dodewaard, was het duidelijk dat winst noodzakelijk was om de stand op de ranglijst een wat draaglijker aanzien te geven. Bovendien stond er een stukje eerherstel op het spel, gezien de matige vertoning tegen DEV Doorn twee weken geleden. Sjoerd luisterde zijn gezinsuitbreiding op door ons tijdens zijn bezoekje vooraf niet te verblijden met beschuit met muisjes, maar met een paar trossen krachtvoer. De rol van vlaggenist die hij de laatste wedstrijden noodgedwongen vervulde, werd ditmaal overgenomen door held Ritchy Kleinnibbelink; de Varssevelder mocht alleen met zijn vrienden mee op stap als hij als grensrechter zou fungeren en luisterde gedwee. 

Opmerkelijk genoeg konden we vervolgens, na een paar minuten al, ons eerste niet-Varsseveldse doelpunt van dit seizoen vieren. Jos, befaamd om zijn afstandsschoten in de winkelhaak, verraste de keeper van VCA door de bal niet hoog maar juist over de grond te schieten; met een strakke schuiver over de natte grasmat zette hij ons op 0-1. Terwijl de trainer in de dug-out genoot van onze passie en beleving bleef deze voorsprong intact en kort voor rust werd het zelfs 0-2. Ditmaal wel een goal van honderd procent Varsseveldse makelij, want Ruben stuurde happy de diepte in en zijn voorzet werd beheerst afgerond door spits Job.

Helaas bleef de 0-3 in de tweede helft uit en nadat VCA uit een corner de aansluitingstreffer maakte, werd het weer spannend. Tot en met de blessuretijd bleef dat zo; toen pas gooide Happy de wedstrijd definitief in het slot. Ondanks zijn Zlatan Ibrahimovic-jack zag men op de reservebank van de tegenstander blijkbaar meer een Andy Carroll in onze robuuste aanvaller, maar zijn 1-3 getuigde toch echt van een vleugje brille: van grote afstand gaf hij de doelman het nakijken. Dat sommigen de blanke Sekou Cissé ervan verdachten dat hij slechts op goal schoot omdat hij te moe was om verder te rennen, mocht de pret niet drukken.

Zo pakten we onze tweede zege en staan we met acht punten op de negende plaats in 3A. Wellicht heeft de praatsessie van afgelopen donderdag effect gehad, maar meer nog lijkt de conclusie gerechtvaardigd dat we bij Uni VV onvervalste natuurliefhebbers zijn, nu de beide duels die we winnend hebben afgesloten op een echte grasmat werden afgewerkt. Zaterdag de kans om het tegendeel te bewijzen, als de Arnhemse runner-up ESA op bezoek komt op het universitair sportcentrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.