Categorie├źn
Uni VV 1

Een verlies met aanknopingspunten

Dit weekend stond de thuiswedstrijd tegen Advendo’57 op het programma. De herinneringen gaan terug naar de meest bizarre wedstrijd van vorig seizoen. Lang leken we op weg naar een stunt van formaat tegen de toenmalige koploper. Advendo’57 wist echter in de laatste 10 minuten een achterstand van 3-0 om te buigen in een 3-4 overwinning. Uiteindelijk werd Advendo’57 geen kampioen en daarom mochten ze dit jaar weer afreizen naar ons prachtige sportcomplex. Advend’57 heeft nagenoeg dezelfde selectie als vorig seizoen en zal dit jaar ongetwijfeld weer gaan meedingen om het kampioenschap. Het beloofde dus een zware pot te worden.

De intentie was duidelijk. Inzakken, compact spelen en loeren op de kansjes. Dit strijdplan leek in de beginfase zijn vruchten af te werpen. Waar het in de wedstrijd tegen VRC nog wat schortte aan de, door de trainer zo vaak benoemde, COMMUNIKASIE, verliep dat nu stukken beter. Advendo’57 had overduidelijk het speloverwicht, maar kwam niet tot kansen. Na een klein halfuur spelen was het dan toch raak. Bij een corner werd de bal niet goed weggewerkt en de 0-1 lag in het netje. Het eerste, en jammer genoeg waarschijnlijk ook laatste, foutje in de prachtige UniVV-carriere van onze Dick. Niet veel later viel helaas ook de 0-2 en met die stand gingen we ook de rust in. Een kampioenskandidaat heeft weinig kansen nodig voor een goal, maar buiten de achterstand konden we terugkijken op een prima eerste helft waarin het collectief goed stond.

Met een positief gevoel en de hoop dat onze kansjes nog wel zouden komen gingen we de tweede helft in. Advendo’57 begon de tweede helft fel en kreeg enkele kansen, maar het bleef bij twee tegendoelpunten. Dit bleef zo tot het einde van de wedstrijd. Advendo’57 werd niet meer echt gevaarlijk, maar behoudens een paar kansjes, waren we niet in staat om het nog spannend te maken. VRC en Advendo’57 zijn gelukkig niet de wedstrijden waar wij punten moeten pakken, dus echt zenuwachtig worden we niet van 0 punten en 6 tegengoals. Volgende week spelen we tegen SKV. Daar moeten we wel punten gaan pakken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.