Categorieën
Uni VV 1

Uni VV na verdienstelijk gelijkspel van hatelijke nul af

Na een Uni VV-waardige voorbereiding (trainingen met slechts een handjevol spelers wegens vakantievierders, een dikke bekernederlaag en een afgelaste oefenwedstrijd omdat de tegenstander niet voldoende man had) wisten we dat de eerste twee duels met de titelkandidaten VRC en Advendo’57 lastig zouden worden. Voor de ploeg van trainer Ronald Smits begon de competitie dan ook pas echt tijdens het treffen met SKV.

Niet geheel onverwacht stond de teller voor zaterdag nog op nul en daar moest op sportpark De Zoom in Wageningen verandering in komen. Geen eenvoudige opgave, want met twee zeges was gastheer SKV – de ex-club van onze grensjager Daniël – uitstekend van start gegaan. Zaterdag was het evenwel Uni VV dat prima uit de startblokken kwam en al vroeg op voorsprong kwam. Laatste man Peter stuurde Job (s) de diepte in en na een flitsende passeerbeweging had deze Job ‘assist, lekker gespeeld :D’ Coenen een afgemeten voorzet in huis. De begaafde linkspoot legde de bal op het hoofd van zomeraanwinst Job Wissink en de spits uit Varsseveld knikte raak: 0-1. Een aanval uit het boekje, waar aanvoerder Koen zelfs een beetje opgewonden van werd – hij gaf naderhand aan best een harde plasser te hebben gekregen van de prachtige openingstreffer.

Het duurde niet lang voordat de thuisploeg vervolgens het overwicht overnam, maar we gaven geen echte kansen weg en bij schoten van afstand konden we vertrouwen op keeper Joris. In de rust gaf coach Smits, een stuk gemoedelijker sinds hij naar de puppycursus gaat, aan dat we op dezelfde wijze door moesten gaan. Dat deden we ook, maar we konden niet voorkomen dat SKV vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte kwam. Toch slaagden we er ook in het restant van de wedstrijd in om de opponent uit de buurt van Joris’ doel te houden en aan de andere kant waren de beste mogelijkheden zelfs voor ons: Uni VV-stagiair (en SKV-aanvoerder) Tijs leidde met een onvervalst ’tikkie terug’ bijna een doelpunt van Happy in en Thom bood Job W. een grote kans, maar deze bleek in twee instanties niet aan onze topscorer besteed.

Een overwinning was ook wat veel van het goede geweest, al was het een prachtig afscheidscadeau geweest voor toplul Dick, die gaat verhuizen en na jaren trouwe dienst afscheid van ons neemt. Dick, bedankt!

Dick toplul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.