Categorieën
Uni VV 3

De FOX 40 Classic met ringconstructie

Gelijk maar to the point: ook de scheids van het derde is toe aan de seizoensstart! Nieuwe ronde en kansen, want zeg nu zelf: een flauw vrouwenvoetbal WK, Lienden algeheel amateurkampioen en de Graafschap gepromoveerd, ik werd er niet blij van.

Kriebels bij de scheids: de handshakes met de aanvoerders en vlaggenisten, de toss, het checken van het uurwerkje, staan de keepers klaar? En het geluid van ouverture: een kort en beslist moment en de paarden zijn los, heerlijk!

Over de openingstune, daar wil ik nog iets over zeggen. Was het vorig jaar nog ontdekken wat het was om scheids te zijn en soms ook nog de behoefte hebben om de bal tegen te houden, als ex keeper. Nu is het wat professioneler: het initiële geluid wordt dit jaar verzorgd door de FOX 40 Classic met een halve ringconstructie, waar mijn wijs- en middelvinger perfect in passen. Geen gedoe meer met een fluitje en een koordje, maar eentje die ervoor zorgt dat te allen tijde de weg naar mijn lippen en krachtige longinhoud perfect kan worden gevonden. Dus tussen de waarneming, interpretatie en beslismoment en de feitelijke coming out van mijn scherpte, daar zit nog maar een tiende van een seconde tussen. Werkelijk een wonder. Op het meerdaagse scheidscongres in Zeist voor het luttele bedrag van 4000 euro werd me deze tip gratis aangereikt. Toch heb ik afgelopen zondag bij Studio Sport geen enkele collega gezien met deze schitterende uitvinding. Vind ik bizar…….

Maar nu ik het vak professioneler benader, stuit ik gelijk op een vitaal thema: daar waar de UniVV teams al volop aan het oefenen zijn via bekerduels en de beroemde donderdagavondpotjes, is deze jongen zich aan het beraden hoe zijn voorbereiding eruit ziet.

Zal ik een keer als scheids meetrainen op de donderdagavond? om met Floris Bos te spreken: dan moeten er wel minimaal 8 mensen opdraven, anders kom ik niet. Ik beraad me op mijn voorbereiding en tips zijn natuurlijk welkom.

Volgende keer meer over de scheids en zijn preparatie op een nieuw seizoen.

Groeten,

Bjeurn Keupers.

2 reacties op “De FOX 40 Classic met ringconstructie”

Beste Bjeurn,

voor donderdag staan er 10 man op de lijst. Een scheids is zeer welkom. Zeker jij! Te meer omdat er ontzettend harde overtredingen worden gemaakt, recentelijk nog door Robert op 1 van onze jonge goden.
Donderdagavond, een ideale voorbereiding op je fox 40 classis debuut zaterdag aanstaande, UniVV- DVOL!

Dag Willem,

Dank voor deze mooie uitnodiging. Alleen wordt de komende donderdag een lastige. Zit dan in Zeist om te bespreken hoe we een aantal spelregels kunnen veranderen. Zoals daar is, dat een speler die een penalty veroorzaakt ook vaak het veld moet verlaten. Mijn inziens is een penalty al zwaar genoeg. En heeft het wegsturen van de speler een enorme invloed op de amusementswaarde van het spel. En vaak niet ten goede.

Op zich heb ik al een paar vriendschappelijke potjes gefloten en voel me klaar en fris om mijn start te maken in het nieuwe seizoen.

En nog even over de donderdagavond, geef vooral Robert veel feedback mee dat hij niet
teveel ruig spel vertoont. Zelfreinigend vermogen begint bij jullie zelf en kan ervoor zorgen dat de scheids niet meer op de fluit hoeft te blazen,
Zie ook de laatste initiatieven bij de jeugd die spelen zonder een scheids en met de ouders op afstand…….

Tot zover en tot snel,
Groeten,
Bjeurn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.