Categorieën
Uni VV 1

De nummers 3: Cyrille en Dick

Cyrille (9 punten)

Werd door de trainer gezien als de nieuwe linksback en kon zich daar uiteindelijk wel in vinden. Speelde zo goed als alles en deed dat met verve. Viel niet enorm op, maar dat is juist een enorm compliment voor backs, die meestal alleen opvallen doordat ze overlopen worden door hun tegenstanders. En dat gebeurde dus niet bij C’tje.

Bij gebrek aan een echte linksback, die ‘Appie minimale-inspanning-maximaal-resultaat Woutink’, een klein beetje doet vergeten was Cyrille de spreekwoordelijke Sjaak. Na een aarzelende start op een positie waar je toch wel heel vaak moet koppen pakte Cyrille dit fantastisch op. Hij groeide in zijn rol en was steeds vaker dominant. Klasse gedaan Sir-real.

Cyrille offert zich eigenlijk al twee jaar op als linksback. Het is van nature niet jouw positie en als rechtspoot ook geen gemakkelijke opgave. Ondanks enkele slippertjes vind ik dat je dit seizoen alle lof verdient. Je begint je steeds meer thuis te voelen op linksback en kan er zo nog jaren door. Daarnaast is het gewoon chill dat je altijd in Jos bent.

Een rechtsbenige verdediger op de linkerflank? Dat kan toch helemaal niet? Daar dacht Cyrille net wat anders over. Je hebt bewezen dat het wel degelijk mogelijk is om daar als rechtspoot te kunnen spelen en zelfs de beste verdediger te zijn in het team. Onwijs knap natuurlijk! Aanvallers werden vaak gek als ze er niet langs kwamen, en scoren kan je ook. Wat dacht je van die geweldige pegel in de kruising tijdens een oefenwedstrijd (veel regen, hagel)? Zelden heb ik een verdediger zo mooi zien scoren. Je bent een rustige speler en ook qua persoonlijkheid. Cyrille de stille kracht van het elftal!

C, je bent er vaak, dat waardeer ik. Thuis heb je het ook voor elkaar, grote tv, eredivisie live, en een vrouwtje die zijn bek houd. Daar krijg je natuurlijk gewoon punten voor.

Cyrille. Je was er altijd bij….. als linksback

Was er niet altijd, maar wel bijna. Heeft zichzelf ontdekt als linksback en speelde eigenlijk altijd degelijk, zoals je van een controller mag verwachten.

Van middenvelder werd hij dit seizoen omgeschoold tot linksback (Dirk Kuijt anyone?). Een taak die hem misschien onbekend was, maar die hij zich in de loop van het seizoen geheel eigen heeft gemaakt. Menig buitenspeler hield hij ‘onder de knoet’. Bleek ook een ontzettende fan van koppen. Kortom, een mooi seizoen gedraaid en daarom deze punten voor speler van het jaar, want verdedigende kwaliteiten worden door mij altijd zeer gewaardeerd en moeten beloond worden.Leuk ook dat hij er altijd was dit seizoen.. 😉

Een punt geef ik aan Cyrille. Ook dit jaar zullen er grapjes gemaakt worden over de quote: hij was er altijd. Maar waar te weinig bij stilgestaan wordt is wat een enorme verdienste het is om er altijd te zijn. Dat een team altijd op je kan rekenen en je gewoon je taken uitvoert. Ook is het lieve er een beetje vanaf bij C. Het is niet zo dat hij nu op tenen gaat staan en fluimen bij spitsen achter in de nek legt maar met een schorsing op zak dit jaar kun je niet zeggen dat hij niet kan uitdelen. Zijn realisme vind ik ook mooi. Van nature is hij eigenlijk middenvelder maar hij zag aan het begin van het jaar dat hij daar weinig aan spelen zou toekomen. Hij richtte zich op de linksback positie, groeide steeds beter in die rol en draaide een prima seizoen. Je won de concurrentieslag van Joost die ook enorm graag op die positie speelt en speelde nagenoeg alles dit jaar. Als je er volgend jaar weer altijd bent, nog iets meedogenlozer wordt en niet alleen in een oefenwedstrijd weet te scoren maar ook in een echte wedstrijd, dat je eens een hengeltje uit kunt gooien naar de beker der bekers!

Dick (9 punten)

Had dit jaar best eens speler van het jaar kunnen worden, ware het niet dat hij daar helaas te weinig voor opgesteld werd. Knokte zich aan het eind van het seizoen terug in de basis – zonder te mailen – en liet daar zien waartoe hij in staat is. Dick is een rots in de branding, een zekerheidje waar elke spits een moeilijke middag tegen heeft. Lijkt sloom, maar is stiekem heel snel. Het beste bewijs: het doelpunt van Dirk bij Keizerstad uit, waar Dick de voorzet gaf. Dick, volgend jaar wordt jouw jaar!

Ik heb afgelopen jaren altijd genoten van je solide en betrouwbare verdedigingswerk. Je weet precies wat je kan, maar dat doe je dan ook voortreffelijk.  Dit jaar was dat niet anders. Desondanks was je met name in het begin van het seizoen niet altijd voorzien van een basisplaats. Uiteindelijk heb je je weer in de basis weten te knokken en mochten we je weer als stormram aan het werk zien. Het winnen van het trainingsklassement een aantal jaren geleden bleek niet voldoende voor deze eretitel. Ik doe vandaag een nieuwe poging. 3 bikkelharde punten voor Dick.

Een rots in de branding. Je bent een fijne kerel, gezellig en behulpzaam. Altijd vragen hoe het met NEC gaat en de laatste updates willen weten. Degelijk en stabiel in de achterhoede, je straalt rust uit en dat slaat over op de rest van de achterhoede. Af en toe goede rushes aan de zijkant, om vervolgens een puike voorzet te geven. Ik heb vaak leuke gesprekken met jou gehad en waardeer het ook erg hoe je mij hebt opgevangen in het team. Dick, geen Dirk dat is de juiste naam voor deze klasbak achterin!

Jezus, Dicky! Wat ben je toch altijd positief en dat ondanks dat je aardig naar de klote bent. Knap! Daar geef ik normaal gesproken punten voor, nu krijg je er eentje.

Wat een fijne man is Dick toch. Filosoof in een quasi-nonchalant -maar net iets te hip- jasje. Degelijke en betrouwbare voetballer. Muziekliefhebber met een oude ziel. Toch openstaan voor vernieuwing. Alom geprezen over zijn rol in het team. We hopen nog lang van je te kunnen genieten.

Dick, knokte zich terug in de basis na een stroef begin. Desondanks altijd positief gebleven, respect! Ook lijkt het wel of Dick elke week corvee heeft.

Dick, altijd positief, fijne vent!

Relaxte gast en stabiele verdediger, 3 punten dit jaar voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.