Categorieën
Uni VV 1

Juryrapport numero 2: Job

Het kwam eruit dit jaar. Eindelijk. Job speelde, raakte bijna niet geblesseerd en scoorde zelfs, nadat hij erachter was gekomen dat het in de derde klasse niet noodzakelijk is om de bal in de kruising terecht te laten komen, maar dat het doelpunt ook telt wanneer de keeper een fout maakt. Zorgde voor de mooiste Uni VV-avond van het jaar door ons uit te nodigen op zijn feestje, waar ik nog steeds een beetje brak van ben. Moet volgend jaar zijn holmaatje Dirk missen, maar lijkt inmiddels oud genoeg om zonder zijwieltjes, maar met braces, te kunnen ballen. Ons Joppie werd afgelopen jaar een Job. 

Onze vrije trappen specialist en veelzijdige nr 10 heeft ons dit seizoen menig punten bezorgd. Daarbuiten ook altijd te vinden waar het bier het lekkerst is.

Ronaldo, Bale, Messi, allemaal kunnen zij niet tippen aan de vrijetrap-skills van Coenen. Belangrijke goals, die het team midden in het seizoen wat meer lucht gaven voor handhaving. Je hebt een onwijs mooie traptechniek, fijn om naar te kijken. Ook jij hebt je dit jaar met veel inspanning ingezet voor het team, zowel op als buiten het veld. Op de trainingen was het een genot om met je samen te spelen, we voelden elkaar vaak goed aan. Net dat steekballetje wat goed viel. Jammer dat je een tijdje geblesseerd bent geweest, want ik weet zeker dat er anders nog zeker wat vrije trappen in het net zouden zijn belandt. Topscorer van het seizoen, bravo Job!

Job, dat wordt volgend jaar heerlijk. Dat wordt genieten. Ik sta nu al te popelen. BBQ en verjaardag…ben benieuwd wat er dit keer allemaal gesloopt gaat worden. Ik kijk er al naar uit om mijn steentje bij te dragen.

Zoals een clitoris deint op een zachte gedecideerde streling, zo ook wapperen Job’s blonde haren in de wind — haren, die op zijn kale hond een kort leven beschoren zijn.  En plotseling scoort Job een vrije trap, en een tweede(!), en mist helaas de derde.  Variatie zou goed geweest zijn, ook in zijn verhalen in Jos.  Ik heb enorm genoten van Job: zijn voetbal-kwaliteiten benaderen, op momenten, de stoutste dromen van Katja Schuurman, en hij brengt een uitstekende sfeer naar het team.  Daarom, bij deze Job, dank en complimenten.

Zowaar een goed jaar gehad, dat hij helaas weer niet geheel blessurevrij heeft doorlopen. Daarom denk ik nog steeds dat er nog meer in vat zit. Misschien doe ik hem er dit jaar tekort mee, maar ik heb zoveel vertrouwen in Job dat ik denk dat aankomend seizoen pas écht zijn seizoen gaat worden. Aardige kerel ook, die zo nu en dan ook nog leuke feestjes weet te geven. Laatste (grote) pluspunt: gewaard lid van de Kabel

De drie punten geef ik wel aan Job. Was hij dit jaar geblesseerd? Tuurlijk. Hield hij dit jaar de bal soms te lang bij zich? Jazeker! Liep hij soms als een balverliefde puber te draven met de bal aan de voet als een drol in een piespot? Onmiskenbaar! Toch was hij naast Joris een van de weinigen die soms wat extra bracht. We hebben een heerlijk team met allemaal topgasten maar het gros (waaronder ikzelf) zijn teveel Jan Wouters. Degelijk, georganiseerd, bijna altijd wel een 6,5 maar zelden excellerend. Job deed dat dit jaar wel, hij schoot veel vrije trappen binnen, leverde de belangrijke assist in Redichem en zorgde voor veel dreiging. Tot zover zijn voetbalcapaciteiten want Job heeft voor mij ook een enorme gunfactor. En iedereen weet, ook de gunfactor levert punten op! Job heeft het de laatste jaren niet makkelijk gehad waarbij zijn blessures nog zijn minste zorgen waren. Toch bleef hij komen, genoot hij van een mooie passeerbeweging en maakte hij enorme kutgrapjes als hij geblesseerd op de bank zat. Verder wil ik Job ook nog even bedanken,  na mijn bezoek aan het feestje waar mensen uit de ramen hingen, bier tegen het plafond werd gespoten, prullenbakken werden gemold, voelde ik me weer jaren jonger. Ook vind ik zijn eerlijkheid bewonderenswaardig. Als je hem vraagt hoe het met hem gaat en het gaat toevallig slecht, dan zal er vanuit hem geen plichtsgetrouw “zijn gangetje” uitkomen. Hij denkt na over hoe hij zich voelt, wie hij is en wat hij wil zijn. Aangezien ik niet de enige zal zijn die op Job zal stemmen laat ik het hier maar eens bij voordat die jongen opstijgt, morgen over zijn veters struikelt en nooit meer kan spelen. Van koning van de voorbereiding tot koning van het seizoen, wat mij betreft terecht.

Volgend jaar ben je nog fitter, ga je nog meer mooie goals maken en een rol opeisen als spelmaker. Als je het dit jaar niet wordt, dan dus volgend jaar wel! Goed bezig Job!

Job – Judas. Op basis van talent zou deze man met gemak ieder jaar speler van het jaar kunnen, en misschien wel moeten worden. Zo frivool, onvoorspelbaar, energiek. Een heerlijke voetballer om in je team te hebben en is bovendien met menig jolige anekdote belangrijk ‘voor in de kleedkamer’. Dit jaar is Job met 9 goals topscoorder van Univv 1 geworden en de trainer verwijt hem voldoende rendement. Dit is voor mij tekenend voor de mogelijkheden van Job. Ik heb soms het gevoel dat je het expres doet: “Vorige wedstrijd al twee keer gescoord, laat ik me vandaag maar even verstoppen achter mijn tegenstander. Dan is de speler van het jaar verkiezen tenminste nog spannend”. Job, bij deze heb je permissie van heel het team om volgend jaar iedere wedstrijd uit te blinken. Landelijke amateur speler van het jaar, de naam Job alvast voor geprint in de Gelderlander, prof scouts langs de lijn, dat soort werk. Er zit namelijk nog veel meer in het vat. Eigenlijk wilde ik je daarom op nummer 2 zetten in deze verkiezing om je volgend seizoen de drie volle verdiende punten te geven, maar toen kwam je huisfeest. Heb je trouwens al een nieuwe wasmand? Op basis van dit legendarische feest alsnog mijn nummer 1.

Beetje ‘man van glas’ status. Als je zo je verjaardag uit de hand kunt laten lopen dan verdien je die punten. Zeker als je daarnaast ook nog in het veld belangrijk was met goals en inzet, hoewel ik denk dat dat er nog meer kunnen worden. Mooi dat de liefde tussen ons is vastgelegd in voor mij het mooiste moment van het seizoen!

Eindelijk eens een seizoen meer wedstrijden gespeeld dan toegekeken. Scoorde belangrijke goals, en niet alleen in de voorbereiding en winterstop. Eigenlijk de enige echte nummer 10 van Uni, maar wordt door gebrek aan aanvallers vaak voorin gebruikt. Kreeg van trainer Smits, na twee rake vrije trappen, te horen dat hij meer variatie moest aanbrengen in de derde. Sinds hij begint te scoren op het groene laken, scoort hij ook op het witte laken. Job is sinds dit jaar namelijk samen met Noortje. Alleen daarvoor al zou hij punten moeten krijgen. Nodigde heel het team uit voor zijn verjaardag in de keuken van zijn studentenhuis. Het schijnt dat er nog steeds druppels bier aan het plafond hangen.

Heeft een broer die nog beter schijnt te zijn, wanneer komt die hier voetballen? Job, voor mij ben jij de speler van het jaar, het is je gegund!

Job, de aanvoerder van de nacht, chef sleutels van het Sportcentrum,  en toekomstig regelaar van de weekendjes weg liet afgelopen seizoen zien dat hij eindelijk volwassen geworden is. Zou het dan toch de invloed van de vrouw in zijn leven zijn? Veranderde in 2015 van schutterende tobber in topschutter, maar is nog wel wat grillig in zijn prestaties. Het is voor Job te hopen dat Uni VV nog een echte linksbuiten weet aan te trekken, zodat ie altijd achter de spits kan spelen (sorry Vinnie)

De titel Speler van het jaar zou misschien eigenlijk wel te vroeg komen voor Job, want volgens mij zit nog zoveel meer in. Maar volgens mij was ‘t een lekker jaar voor je en dat is je na alles wat je hebt meegemaakt van harte gegund!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.