Categorieën
Uni VV 1

Juryrapport numero 1: Willem

Als je kijkt naar IQ binnen ons team eindigt Willem waarschijnlijk in de top 3; kijk je naar voetbalintelligentie, dan eindigt hij ergens onderaan. Het mooie is dat dat gegeven hem er niet van weerhoudt er volledig voor te gaan. Begon aan het begin van dit seizoen standaard op de bank, maar werkte zich op tot basisspeler. Geef hem een opdracht en hij houdt zich eraan. Belangrijkste reden om Willem punten te geven is echter niet zijn voetbalvermogen. Het zijn zijn totale overgave en immense positiviteit die hem tot de ideale medespeler maken. Compenseert zijn beperkte ‘awareness’ binnen het veld, met een onverbreidelde werklust. 33 – inmiddels 34 jaar – en zo fit: Big W. is in de vorm van zijn leven. Willy is een aparte vogel, maar wel een die enorm mooi kleurt bij het rood-zwart van ons aller Uni VV. Is kwetsbaar maar zelfverzekerd tegelijkertijd blijkens zijn uitspraken ‘Trainer, heb je nog een tip voor mij?’ en ‘Hij doet het gewoon, hij doet het gewoon!’. Willy, goed dat jij er bent!  

Willem – Springt er niet uit door zijn individuele kwaliteiten, maar overtreft ieder ander met zijn inzet, wil om te winnen en betrokkenheid. De waterdrager (/ballenzoeker) van het elftal. Onmisbaar in een elftal als Uni VV.

Willem, wat ben jij een fantastische vent. Naast belangrijke goals en iets minder belangrijke koprollen met teksten als ‘ik doe het gewoon’, heb jij een heerlijk aandeel gehad in de informele sferen. Een ongeschreven regel binnen UniVv is dat je geen speler van het jaar kan worden in het eerste jaar en omdat ik deze regel respecteer geef ik je twee punten en nu hopen dat je hem alsnog wint vandaag! Ik heb van je genoten en ow ja… doe mij maar ieder jaar zo’n lekkere huiswarming. Job, kunnen we daarna bij jou komen af(slopen)? Iemand een wasmand?

Op mijn verjaardag kwam een vriend naar me toe en die zei: ‘Die professor, wat een mooie vent is dat! Het ene moment staat ie met ontbloot bovenlijf en een gieter op z’n kop te dansen, 5 minuten later komt hij naar me toe in een volledig doorweekt shirt en vraagt ie onwijs geïnteresseerd aan me wat voor studie ik doe.’

Dat is Willy ten voeten uit denk ik. Oprecht geïnteresseerd in iedereen zonder ook maar één vooroordeel en daarnaast een enorme lolbroek. Willem is 34, maar zijn vele bizarre verhalen doen vermoeden dat ie 65 is en 5 wereldreizen achter de rug heeft. Basically, is Willem gewoon een enorme held. Dat Willem vroeger in de zandbak met Tara Elders heeft geëxperimenteerd draagt daar sowieso aan bij.

Een echte teamplayer! Willie je bent een echte topgozer. Je bent het hele seizoen erg betrokken geweest bij het team. Meelevend als geen ander, op de bank, als vlagger of in het veld. Ook jij was nieuw in dit team, maar vond weinig aanpassingsproblemen. Je droge schuivers dit seizoen hebben ons zeker punten opgeleverd. Maar wat ik bewonder in jou, is dat je altijd jezelf blijft. Thee en nootjes bestellen zijn jou huismerken. Je zegt wat je vindt, en laat dat ook duidelijk merken op de training en tijdens de wedstrijdbesprekingen. Je hebt je dit jaar ontzettend hard ingezet voor het team en ik vind, ondanks dat je misschien niet alles hebt gespeeld jou wel een enorme koning. Leve Koning Willie!

Willy, Willy. Hoe jij je aars onder de douche wast is met volle overgave en passie. Volgens mij schuur je je hele huid beurs terwijl je het doet. Van wie heb je dat zo geleerd te doen?

The Door of my perception. Goede voetballer, die technische beter onderlegd is dan tactisch. Heerlijk verhalenverteller, waarmee hij vaak de lachers op zijn hand heeft. Blijkt een goede leraar te zien, zowel op de universiteit als tijdens zijn eigen housewarming. Andere grote pluspunten: (1) zijn goede vriendschap met Michiel Huisman waardoor we nog altijd blijven hopen dat Tara Elders een keer bij ons komt kijken; (2) zijn kans om met Daenerys (van Game of Thrones) een avond door te brengen, en (3) het feit dat hij een Jood is, net als ik (ik als Ajax fan dan, maar dat zijn details)

Twee zeer welverdiende punten gaan naar Willem. Stel je hebt aan de linkerkant de volgende woorden staan: UD, Psychologie, 34 jaar en huizenbezitter in een vaste relatie. Aan de rechterkant zouden dan de volgende gebeurtenissen staan:

  • Na een goal op een troosteloos veld zonder toeschouwers, waarbij je met je ogen dicht naar een bal springt die er miraculeus en best lelijk in gaat, gaan juichen alsof je zojuist de Champions league hebt gewonnen en van gekkigheid maar een koprol maakt terwijl je uitschreeuwt: IK DOE HET GEWOON!
  • Na 10 wedstrijden op dezelfde positie eigenlijk nog steeds geen idee hebben wat nu precies je taken zijn.
  • Op feestjes in beschonken toestand je shirt uitdoen terwijl je een soort territoriale apenbewegingen maakt en de indrukwekkende bos haar op je schouders toont waarbij op de schouders tussen de haartjes door de tattoo ‘evolution’ prijkt.

Ik geloof niet dat er iemand is die gelooft dat de linker- en rechterkant bij dezelfde persoon horen. Maar juist dat vind ik zo fantastisch aan Willem. Ik kan met hem echt diepgaande gesprekken hebben maar hij kan ook een ontzettende clown zijn. Die tweezijdigheid is een unieke eigenschap. Ook als speler is hij enorm gegroeid, hij vond heel snel zijn plek in het team en waar ik in het begin dacht dat hij een speler voor de breedte was, bleek hij een speler voor de basis. Al na één jaar is Willem niet meer weg te denken bij Univv en ik weet zeker dat als jij allang gestopt bent met voetballen nog anekdotes verteld gaan worden die beginnen met: Weet je nog toen Willem…

Een van de weinige voetballers bij Uni VV die zich ontwikkelt. Willem is zelfs gaan scoren en wát een juweel tegen Advendo! Altijd present, niet aflatend enthousiasme, nimmer tanende inzet, omgeven door een aura van positiviteit en authenticiteit. Daarnaast ook punten als lijdend voorwerp van vermakelijke berichten, foto’s en koosnaampjes op Whatsapp, waar ik uit afleid dat Willem een cult-status heeft verworven. Verdient zonder meer het predikaat: ‘echte Uni VV’er.’

Big Wil. The Nutty Professor. Wil-I-AM. Mr. Frankenhausen. Misschien wel de meest geliefde man in de selectie van Univv heeft zich in één seizoen vlekkeloos bij de harde kern gevoegd. Als vriend van Michiel Huisman, joodse zanger, universitair docent, expert borrelnootjes, half spa-half appelsap kenner, een man met vele talenten. Willem, ik ben erg blij dat je dit seizoen de keuze hebt gemaakt om te komen ballen bij Univv en ik hoop nog vele seizoenen van je te kunnen genieten.

Willem. Hoewel hij de wedstrijd NEC – Roda JC liever bij zijn echte matties was, deed hij het gewoon hoor: hij bracht nootjes langs voor zijn hongerige teamgenoten. Het tekent het karakter (en de liefde voor noten) van onze Big Willie.

Willem, goud is je aanwezigheid bij Uni, je vragen in het begin van het seizoen waren soms verrassend, vaak vermoeiend. Je maakt echt aanspraak op de titel dit jaar, mijn punt heb je met name aan je vertelkunsten en poetische uitspraken te danken.

Absolute held met belangrijke goals tegen Oranje en SKV. Maar bijna zijn we de mooiste goal van het seizoen vergeten: de geniale lob tegen Advendo thuis. Met een magistrale voetbeweging stuurde Willem de bal richting vijandelijk doel. En wat daarna volgde was nog mooier, het juichen, pure emotie!

Willem had wat opstartproblemen in zijn eerste maanden bij Uni. Hij was zoekende naar de juiste positie in het elftal, maar lijkt die nu gevonden te hebben aan de rechterkant (Maar trainer, moet ik nu naar binnen of naar buiten spelen?).

Ook buiten het veld heeft Willem van zich doen spreken. Zo organiseerde hij een housewarming waarbij allerlei speciaalbiertjes werden geserveerd door Irene. Enkele uren later stond Willem in z’n blote bast in de keuken van Job, mooi! De eerste keer dat Willem met ons onder de douche stond schrokken we wel even. Willem heeft namelijk een tatoeage op zijn bovenarm. Waar de spelers opkeken van deze tattoo bleek de trainer nogal gefascineerd door Willem zijn zeepje.

Willem, ik heb van je genoten dit seizoen!

Hoe zei je dat ook alweer Willem, wie op de bank begint, wordt in de derde helft het meeste bemind? Hoe dan ook, twee punten voor je inzet en aanwezigheid het afgelopen jaar bij uni.

Big Willie, man de wereld en tegelijk soms wat wereldvreemd. Vindt ‘t geen probleem om aan de trainer te vragen hoe je eigenlijk moet voetballen. Op de bank zitten vindt ie eigenlijk ook prima, want hij wordt ‘s nachts graag bemind, het liefst naar zijn eigen tijger.

Bleek afgelopen jaar echter elke week beter te gaan voetballen en ging nog scoren ook. Introduceerde daarbij en passant ook nog een nieuwe vorm van juichen, naar eigen zeggen om tijd te rekken.

De pindaprofessor leeft op een dieet van borrelnoten en vislasagna en voelt zich daar goed bij. Pakte in zijn debuutjaar meteen de koppositie met meeste optredens in Cafe Jos en wist daar na wat biertjes menig sketch en Flipse-waardige anekdotes op te lepelen. Heeft zijn hart op de juiste plaats en is na een jaar al op en top Uni VV’er.  Willem, de punten zijn meer dan verdiend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.