Categorieën
Uni VV 1

UNI vv vs Woezik: 9-7

‘Nee. Van deze wedstrijd wordt geen verslag geplaatst.’ Dat waren de eerste gedachten. Maar nu 45 minuten bezinning in het heerlijke zonnetje als grensrechter en de gewonnen derde helft wist ik het weer: voetbal is ook (of júíst) bij UNI vv slechts de belangrijkste bijzaak van het leven.

De laatste testcase voor de competitiestart werd vooraf aangeduid als: ‘zie het vooral als een test voor je conditie.’ En dat was het. Bijna negentig minuten lang werd er achter het sterke Woezik aangehobbeld. 0-7. En daarmee basta.

Bovenal was het een prachtig weerzien van UNI vv-coryfeën. Bert en Joost (vergezeld door hardloop- én voetbaltalent Noah) als spelers en andere Bert en Willem als supporters. Dank voor jullie inzet en steun. Hopelijk laten we de volgende keer een betere prestatie zien…

De verjaardag van trainer/coach Geerling mocht natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Vooraf werd gekscherend geopperd om vandaag de derde helft te winnen en volgende week de eerste twee. De derde helft is deze week gewonnen. Daar hebben we ons aan gehouden.

Gijs – één Karmelietje graag – Snijders verraste iedereen door als eerste op het terras van Jos te zitten. ‘Ik had naar huis gebeld en daar was alles rustig, dus ik kon even blijven’, was de nuchtere uitleg van Gijs. Om er aan toe te voegen: ‘Ja, nog eentje dan. Doe nog maar een Karmelietje.’ Bert Tolkamp genoot van begin tot eind van de dolle pret in Jos. Tof dat je er (de hele dag) bij was, Bert!

Meest opmerkelijke uitspraken van de avond:
‘Die laat de billen blauw schuren’- Eén van de jongens uit Lichtenvoorde
‘Ach, we zijn wel vaker afgedroogd vandaag’ – Sjoerd, over de afdroogtechnieken van Geerlings vriendin na diens onverwachte bierdouche
‘Lamme Zoutzak’- Miep Floors in een spraakverwarring over zijn wissel vandaag en het biertje Lamme Goedzak
‘Van een Barbar biertje kan je de dag erna lekker poepen’ – UNI vv wijsheid. Dus trainer/coach Geerling en Sander; hoe zijn jullie ervaringen hiermee?

De avond werd afgesloten met een 9-7 eindstand. Hoezee.

Volgende week beginnen we voor het echie. Laten we met z’n allen afspreken (dus ook alle mannen met haren, vakantiegangers, Stefan de Vrij-liefhebbers, verse vaders, Superboeren, verstandskieslozen en Ghanezen): volgende week staan we er. Als echte mannen.

En voor alle nieuwelingen die het clublied nog niet hebben gehoord: luister dit fragment even. Dit moeten we zo snel mogelijk weer door de kleedkamer laten schallen!

http://www.univv1.nl/1/wordpress/de-club/clublied/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.