Categorieën
Uni VV 1

Progressie, progressie…

UNI vv speelt de voorbereidingsperiode als een gelouterd elftal. Dat wil zeggen: het vaatje buskruit voor dit seizoen wordt niet al in de voorbereiding verschoten. De tweede bekerwedstrijd, tegen de semi-profs van BVC ’12, ging met 1-4 verloren. Maar, er werd weer progressie geboekt. En; het gaat met de week beter! Hiep hoi. Er zijn aanknopingspunten.

Eén volledig elftal in het veld en één volledig elftal afwezigen. Met die omstandigheid had interim-coach Van de Laar te maken. Grote dank gaat uit naar Willem, Wouter en Wout. Zij maakten hun seizoensdebuut en deden dit verdienstelijk. De Beukelaer beet zich vast in zijn vlugge tegenstander, Appie krulde de bal verscheidene keren prachtig naar voren en de voorzitter bracht vuur in de ploeg. Laat het een les zijn voor alle gedreven twintigers: passie, concentratie, beleving en plezier. Prachtige voetbaltermen.

Vanaf de aftrap had BVC het betere van het spel, maar UNI vv verdedigde stug en compact. Koen – ik had het uitvakje al te pakken – Flipse had zelfs dé mogelijkheid om het sportpark in extase te brengen, maar zijn inzet stuiterde via de binnenkant van de paal het veld weer in. Voor rust sloeg BVC twee keer toe: 0-2.

In de rust werden twee lessen meegegeven: meer durven voetballen en verder van het doel af verdedigen. Het eerste kwartier na rust ging formidabel. Buitenspel na buitenspel en een (voetballend) veldoverwicht. Wat hebben de toeschouwers, UNI vv-geïnteresseerden en langshollende sportieve studenten genoten van de rood-zwarten. Toch was het BVC dat vanuit een vrije trap de 0-3 binnentikte. UNI vv toonde zich ware strijders, want het goede spel werd doorgezet. UNI vv beloonde zichzelf met een eretreffer. Een aanval uit het boekje, vanaf het tactiekbord of zoals er getraind wordt. De progressie was duidelijk zichtbaar. Arie zette Miep –  toen ik de bal raakte wist ik al dat ie er in ging – Floors fenomenaal alleen voor de keeper. Miep Miep omspeelde de doelman, dribbelde over de lijn (lijnbal!) en snelde terug naar de middenstip. BVC zorgde voor het slotakkoord: 1-4.

Met opgeheven hoofd werd er nabeschouwd. Een 1-4 nederlaag met potentie. Zaterdag tegen Woezik en een week later begint de competitie. Pas dan gaat UNI vv haar ware klasse laten zien! Be aware…

Voetbalhumor in de dug-out deel 846:
“Tsja, als jonge vader heb je toch problemen om hem omhoog te krijgen” (Reutelingsperger, 2013 – over de uittrappen van de bijna foutloos keepende keeper)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.