Categorie├źn
Uni VV 1

Redichem afgetroefd door laagvlieger Uni VV (hoogenlaag.nl)

HEELSUM – Redichem maakt het zichzelf nog flink moeilijk richting de slotfase van het seizoen. Door een afgetekende 4-0 nederlaag bij het Nijmeegse Uni VV moeten er de komende weken toch nog wat punten gesprokkeld worden om geen degradatievoetbal te hoeven spelen. Na de nipte 2-1 nederlaag tegen SKV, liep het elftal van trainer Maarten Kerkhof tegen een flinke zeperd aan. ,,Vijf minuten van onoplettendheid deden ons de das om vandaag”, aldus de teleurgestelde coach.

En omdat de andere concurrenten SKV en Brakkenstein de volle buit pakten, komt Redichem weer serieus in degradatiegevaar. Nummer 12 van de ranglijst Dodewaard is officieel al gedegradeerd, maar ook de nummer 11 gaat zonder nacompetitie een klasse terug. Uni VV – de tegenstander van vandaag – staat nu op die plek, maar heeft nog maar een punt achterstand op Brakkenstein en moet nog vier punten goed maken op de Heelsummers. SKV en Candia ’66 passeerden Redichem vandaag in de stand.

,,Alles kruipt weer dicht naar elkaar toe, dus we moeten nog vol aan de bak in de laatste wedstrijden”, baalt Kerkhof. ,,Door persoonlijke fouten kregen we in een mum van tijd drie doelpunten tegen, dat zet je niet zo gemakkelijk meer recht.”

De eerste tien minuten was er niets aan de hand voor de bezoekers, maar daarna ging er veel fout in vijf minuten tijd. Drie doelpunten vielen snel achter elkaar, waardoor er bij rust al een beslissende 3-0 achterstand op het scorebord stond. ,,Ik heb met een extra spits (Bart Janssen) geprobeerd om nog wat te forceren”, legt Kerkhof uit. ,,We kregen ook nog wel drie, vier kansen maar ook die gingen er niet in.” Tegen het einde van de wedstrijd maakte Uni VV ook nog de 4-0.

Redichem speelt nog tegen Dodewaard, Candia ’66, Elsweide en FC Lienden om zich veilig te spelen.

Bron: hoogenlaag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.