Categorieën
Uni VV 1

Uni VV vecht zich naar 4-0 overwinning op Redichem

Voor het eerst in 2012 schalde het clublied weer door de catacomben van het Sportcentrum. De klinkende 4-0 overwinning op Redichem betekende de eerste clean sheet van het seizoen (!) en een belangrijke, noodzakelijke stap in de strijd om lijfsbehoud.

De basis voor de overwinning werd gelegd in heteerste half uur van de wedstrijd. Uni en Redichem gingen aanvankelijk gelijk op, totdat de thuisploeg na een klein kwartier de score opende. Job Coenen dreef de bal de rand van het strafschopgebied over, waar hij over een Renkums been ging. In plaats van een penalty koos de uitstekend fluitende leidsman voor de voordeelregel. Marienjo Floors pikte de bal op en schoof in de korte hoek binnen via de binnenkant van de paal.

Een minuut of vijf later tekende Jaap Rohof voor 2-0. Ik weet niet meer hoe de goal ging! Wellicht doet een eerzuchtige aangever danwel doelpuntenmaker zijn verhaal in een e-appendix.

Nog binnen het half uur stond de 3-0 op het denkbeeldige scorebord. Willem Klaassen stak de bal in de loop van Marienjo. MiepMiep troefde zijn opponent op snelheid af en rolde de bal langs de uitgekomen doelman in het netje.

Uni VV was niet bij machte door te drukken, terwijl de zwarthemden uit Renkum meer drang naar voren kregen. De gasten probeerden het wel, maar konden niet veel gevaar stichten. Na rust lukte hen dit wel, maar Joris van Meel redde twee keer knap. Een maal was ook de goalie verslagen, maar de Redichem-spits wist de bal voor open doel op de paal te krijgen. Kort voor tijd maakte Uni het karwei af na een prima aanval. MMFloors speelde vanaf links de bal naar Merijn Offringa, die vanaf 15 meter de bal keurig in de hoek plaatste. 4-0!

Ik heb veel inzet gezien, een prima verdedigende organisatie en er werd bij vlagen weer eens mooi gecombineerd. Waar we in de eerste helft van het seizoen onnodig veel punten hebben laten liggen, kunnen we ons dit nu niet meer veroorloven. In de resterende wedstrijden zullen nog veel punten behaald moeten worden. We groeien in onze bezetting, conditie en niveau. Deze lijn trekken we door op de trainingen, waarna de punten moeten volgen!!

Clublied na 4-0 op Redichem!

Één reactie op “Uni VV vecht zich naar 4-0 overwinning op Redichem”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.