Categorieën
Uni VV 1

Weer verlies maar beter gevoel

Na de 4-0 tegen FC Kunde werden we dinsdagavond getrakteerd op een 3-0 nederlaag tegen Sportclub Woezik. Desondanks overheerste gevoelens van ‘een lekkere pot’ en ‘goede dingen gezien’.

Een lekkere pot was het, ondanks een K-voorbereiding: ontbrekende spelerspassen, te laat aankomen en dus een rommelige warming-up en geen tijd om duidelijke afspraken te maken. Maar we hadden er zin in, het kunstgrasveld en het weer perfect en de tegenstander van goed kaliber. Woezik had al vier wedstrijden in de benen en was dus verder dan UNI. De gastheren probeerden te domineren en te combineren, maar het tempo lag te laag om ons weg te spelen. We konden goed meekomen en hielden de pot vrij goed dicht.
Woezik kreeg en creëerde zeker enkele kansen, maar dan was altijd nog Dirk die enkele prima reddingen in huis had. Hoogtepunt was de save na ongeveer een half uur spelen, toen een Wijchense spits na een splijtende pass alleen op het doel afging, maar zijn lage inzet gekeerd zag door onze ‘The Joker’ (gezien zijn inzetbaarheid op alle posities en zijn niet-aflatende oor-tot-oor grijns). Na afloop was Dirk toch nog kritisch op zichzelf; Het veld sus, ritme als keeper zo… Why so serious, Dirk? Prima gedaan!
Mede doordat onze spitsen Gerben en Jaap balvast bleken, konden we ook aan mooie aanvallen toekomen. De voorzetjes van Appie Woutink waren nog niet helemaal op maat, anders hadden we zeker kunnen scoren. Volgens Appie had Bert er in moeten staan, omdat die wel altijd bij de 1e paal komt…
Bert kwam er in de rust ook in, voor Ap. De pauze was bereikt met de brilstand. Iedereen was het er toen al over eens dat het een goede oefening was voor de conditie. Als we het nou het eerste kwartier na rust door zouden komen, dan kon er nog wel eens wat inzitten. Helaas kwamen we dat niet. Na 10 minuten kwam na een voorzet van links de bal terecht bij de rechtsbuiten van Woezik, die de bal vol op de pantoffel nam en snoeihard binnenjoeg. De 2-0 viel enige tijd later uit een strafschop, nadat Luuk zijn man in de rug liep. De krachten ebden langzaam maar steeds zekerder weg. Dick kwam ‘die jongen van die blessure’ Joost (de scheids herkende onze met kramp het veld verlatende Viking) aflossen en Gerben maakte plaats voor Huub.
Huub? Jawel, u leest het goed. Huub Meijerink. De Witte Tornado maakte zijn rentree na ruim twee jaar. Iedereen hield zijn hart vast, maar gelukkig kwam hij er zonder kniebrekens vanaf en liet en passant zien dat hij het nog niet verleerd is. Toch kon ook onze vedette van weleer geen potten meer breken. Gelukkig maar, anders hadden we het nog tot 1 november moeten horen. De 3-0 moesten we nog incasseren na een klasse aanval via de rappe rechtsbuiten die de bal voortrok en zijn ploeggenoot voor een koud kunstje stelde. Kevin deed nog bijna iets terug met een gevoelige boogbal die rakelings overzeilde.
Al met al hebben we de nodige goede dingen gezien: volgens Koen is Joost een topper, Luuk rende zijn brede schouders suf, en Outback Jack vond het fijn voetballen. Al wil ie nog wel wat meer steekballen. Ook moet er nog geoefend worden op ‘de makkelijkste looplijn die er bestaat’ (Wout beschrijft de eenvoud van het kantelen met 4 middenvelders) en de conditie verbetert. Allemaal 3 x in de week komen, dan komt die conditie vanzelf jongens!

11 reacties op “Weer verlies maar beter gevoel”

Nog een speciale notitie voor onze enige toeschouwer Mattijs Mol, die liet weten te hebben bedankt voor een bestuursfunctie om meer tijd te kunnen besteden aan zijn gezin, dat binnenkort uitgebreid wordt met een klein Molletje!

Die “boogbal die rakelings overzeilde” landde bovenop de lat en had een beter lot verdiend. Dank voor de leuke wedstrijd!

Scheidsrechter Huisman

Leuk verslag indeed, zie het levendig voor me! Inclusief de Jos-verhalen in de nabeschouwing 🙂 Huub, mooi man! Volgende wedstrijd nog iets meer dramatiek: trainer(s) Pim en Huub in pak en bij 2-0 achter, stropdas af, het tenue onthullend het veld in!

Ja, inderdaad leuk verslag! “Volgens Appie had Bert er in moeten staan, omdat die wel altijd bij de 1e paal komt… Bert kwam er in de rust ook in, voor Ap.” Lachen man!
The only was is up, lekker zo door blijven gaan mannen! En de complimenten aan de scheids; floot een goede pot!

Hoop de volgende wedstrijd binnen de krijtlijnen te staan jongens! Groeten vanuit Riga (waar niks gelogen is over de fraaie oostblokvrouwen)

Gefeliciteerd Joost, met je eerste reactie op de site! En zelfs met een avatar. Daar kunnen onze teamgenoten nog wat van leren… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.