Categorieën
Uni VV 1

Ik heb m’n laatste goal gescoord tegen Zwolsche Boys…

Keiharde realiteit, maar helaas wel de waarheid. Daar waar ik het meeste bang voor was, blijkt het geval. Vanochtend meteen de professor laten kijken, en toen wisten we het eigenlijk al: de buitenband is in ieder geval kapot (ja Matijs Mol jouw diagnose “kniebandje” is correct,maar ik had liever een gebroken enkel gehad) en waarschijnlijk wel meer. Natuurlijk meteen een MRI kunnen regelen (Dat krijg je als je al bijna bij het interieur van het ziekenhuis hoort) en daaruit bleek dat eigenlijk alle stabiliserende structuren (of is dat al te veel jargon) aan de buitenkant kapot en afgescheurd zijn, de een met een klein botfragmentje, de ander door de pees zelf. Vervolgens lijkt ook de achterste kruisband beschadigd te zijn, hopelijk alleen opgerekt, hoeveel moet nog blijken. Ook wat bovenbeenspieren en het gewrichtkapsel is gescheurd maar meestal geneest dat wel. Tot slot bleek dat er ook geen functionerende voorste kruisband meer is, maar waarschijnlijk is dat al langer zo (ben ik daarom zo soepel?)
Even om tafel met de OK planning. Gelukkig morgen al een plek weten te forceren. In het “acute stadium” is het namelijk veel gemakkelijker om de structuren te herkennen, en daardoor natuurlijk ook vaker succesvol. Morgen om 12 uur ga ik onder het mes: Dan worden in ieder geval de buitenband met omgevende structuren hersteld/strakker gezet (nooit meer de shuffle), gevolgd door 6 weken gips. Daarna (en na een lang revalidatietraject natuurlijk) kunnen we pas beoordelen of dit genoeg stabiliteit geeft, of dat er later nog wat aan bijvoorbeeld de achterste kruisband gedaan moet worden.
Tja, ik klink waarschijnlijk realistisch, maar volgens mij overzie ik het allemaal nog niet helemaal. Inmiddels is er bezoek binnengekomen (ik ben vandaag namelijk ook nog -niet- jarig), dus moet maar gaan afronden, ook al zit ik er helemaal vol van. Ik kan bijvoorbeeld niet uitstaan dat ik niet weet/herinner hoe het precies gebeurd is, maar dat zal wel mijn beroepsdeformatie zijn. Ik heb zeker geen rancune naar zwolsche boys, integendeel ik lees juist oprechte interesse, maar misschien dat de betrokken verdediger wel weet hoe die “botsing” of dat misplaatste afstandschot gegaan is….

Iedereen bedankt voor de de sms-jes / medeleven en interesse.
Ik lig vanaf morgen waarschijnlijk 2 of 3 dagen in het radboud, afdeling orthopedie, en heb gelukkig een eigen kamertje (7) dus iedereen die wil en kan, is van harte welkom om mijn verveling te doorbreken….

UPDATE WEBMASTER: Ik heb het bericht even ‘sticky’ gemaakt, zodat het even een tijdje bovenaan blijft staan…

UPDATE ASSISTENT WEBMASTER (Bruno dus..) 25 mei 19.30 uur: Ik heb net bericht van Huub. De operatie is goed verlopen, maar de verdoving begon uit te werken, dus hij had wel pijn. Ga dus morgen mee op bezoek.
Er stond overigens nog een uitleg van een toeschouwer over de situatie van zaterdag in de spam. Deze is nu goedgekeurd en na te lezen in ’t tagboard.

14 reacties op “Ik heb m’n laatste goal gescoord tegen Zwolsche Boys…”

huub man!
Wat een nieuws! Als je woensdag nog in het ziekenhuis ligt kom ik ergens vroeg in de middag zeker even langs…..veel succes morgen!!

Pffff ongelooflijk, wat een pech…

Ik wil morgen eind van de middag of avond wel graag even langs komen. Laat maar weten of ’t uit komt en wie er mee wil..

GRRRRRRRRR!
Degraderen is klote, met je rode sokken in de krant staan zuigt, maar dit… Kippenvel all over the place.

Ik kom woensdag na mijn werk langs.

schokkerend… Vergeef me dat ik niet langs kom, maar ik wil je alle sterkte en succes wensen met de revalidatie. En aan de andere kant toch gefeliciteerd met het jaartje erbij, al zul je je nu wel wat meer jaren ouder voelen. Claudia zegt: pobrecito… (arme jongen)

Huub, kijk maar niet naar bovenstaande foto. Soms is verwerking gemakkelijker zonder directe confrontatie met het gebeurde.
Heel veel succes met je herstel! En weet, er is hoop! 9 maanden duurde het bij mij plus 3-6 maanden wachttijd op de operatie, dat heb jij beter geregeld! 9 maanden, en jawel, dat is juist de hervatting na de winterstop! Als de lente begint, dan trappen wij wellicht weer samen een balletje op je eerste training!

Fuk zeg! Huub heel veel sterkte.

Mocht je donderdag nog om afleiding verlegen zitten, dan kom ik graag even op bezoek.

Dit is wel de slechtste afsluiting van een seizoen die je je kunt bedenken. Veel sterkte ermee. Enne.. ook dokters moeten op tijd zijn in het ziekenhuis Huub, vanochtend werd je om 10.00 uur verwacht, maar 10.30 uur was je er nog niet… probeer morgen ook even langs te komen tussendoor. Ook sterkte van Mirjam.

Huub, ik kan me ook geen slechter seizoenseinde voorstellen… Veel sterkte en blijf positief!

Enneh.. De 4e klasse is eigenlijk ook ver onder jouw niveau.

Even knippen en plakken vanaf het tagboard, na de update van Bruno:

“N.E.R.D : Heel veel sterkte, de bal was bij de donkere kleine voorstopper hij stuiterde op kniehoogte jij kwam jagen en beiden raakte de bal waarbij de verdediger van de boys won en jij je knie verdraaide. Er was geen overtreding of slechte intentie in het spel. Ik als toeschouwer keek vanaf de zij lijn en stond er met mijn neus er bovenop. De verdediger zag je waarschijnlijk niet echt aankomen. Dus je mag gewoon uitgaan van oprechte interesse omdat een handjevol supporters zagen hoe jij je knie verdraaide, heel erg veel sterkte!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.