Categorieën
Uni VV 1

Marcel van het tweede in het nieuws!

In 1978 werd in het Argentinie van Videla het WK voetbal georganiseerd. Nederland werd tweede, en Argentinie werd zelf eerste. Nog altijd heerst het beeld dat Nederland het WK nooit had kunnen winnen. UNIvv’er Marcel Rozer maakte ‘samen met Iwan van Duren een uitgebreide ronde langs de velden en vroeg betrokkenen in Nederland en Argentinië naar wat er nou precies is gebeurd. Het resultaat is een dramatisch en bij vlagen hilarisch verhaal over een, hoe dan ook, discutabel sportevenement: Voetbal in een vuile oorlog.’

Vandaag werd bekend dat Voetbal in een vuile oorlog op 24 november door prinses Maxima in ontvangst zal worden genomen. In De Volkskrant is te lezen dat ‘dat zal gebeuren in aanwezigheid van Nora Morales de Cortiñas, woordvoerster van de Dwaze Moeders van het Plaza de Mayo, en Leopoldo Luque, de spits van het Argentijnse elftal dat op 25 juni 1978 in de WK-finale Nederland met 3-1 versloeg’. Betere promo kun je niet wensen, lijkt me.

Daarbij is er nog meer goed nieuws over Reuzer te vertellen. Hij is namelijk ook nog eens genomineerd voor de Hard Gras Prijs, waarmee de beste sportpublicatie van het jaar wordt beloond. En nu maar hopen dat de Reuzer-goed-nieuws-show nog even door mag blijven gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.