Categorieën
Uni VV 1

Klassebehoud in zicht voor UNI vv

(Alles uit de Gelderlander)
NIJMEGEN – UNI vv zette een stap richting klassebehoud. De zaterdagderdeklasser won het zespuntenduel tegen SDS’55 met 4-1. UNI heeft nog één punt uit twee duels nodig om definitief veilig te zijn.

De Wekerommers namen na 25 minuten de leiding: 0-1. UNI werd wakker en kwam via de koppende Joost Timpers langszij: 1-1. Snel na rust brachten Gerben Beltman en Bert Tolkamp de stand op 3-1. Beltman werd in de 75ste minuut onderuit gehaald, Sjoerd Reutlingsperger faalde niet vanaf elfmeter.

Otterlo veilig door punt in Zetten

ZETTEN – Otterlo is veilig voor degradatie uit de derde klasse A. De Veluwenaren speelden zich zaterdag naar handhaving met een 1-1 gelijkspel bij Excelsior Zetten.
Tot kort voor het aanvangstijdstip was het onzeker of de wedstrijd op sportpark De Leigraaf doorgang kon vinden. In de eerste helft nam de thuisploeg de leiding na een verdedigingsfout in de Otterlose defensie: 1-0. Op slag van rust zorgde de gewezen doelpuntenmachine Laurens Foekens voor de gelijkmaker.

Tijdens de pauze rezen er opnieuw vraagtekens of de wedstrijd in de kletsnatte Betuwse klei wel moest worden vervolgd. “Maar de beide elftallen wilden graag verder”, beschreef Otterlo-trainer Peter van Eck de stemming in de kleedkamers. “Tenslotte stemde de scheidsrechter erin toe.”

Van Eck zag zijn team na de hervatting steeds sterker worden, maar hij zag ook dat Otterlo er niet meer in slaagde de winnende treffer te maken. Dat lukte Excelsior echter ook niet, waardoor Otterlo – een punt rijker – de handhaving kon vieren. “We zijn tevreden met dit punt”, stelde Van Eck. “Maar als er een team had moeten winnen, waren wij het.”

Bij SDS’55 rammelt het degradatiespook steeds nadrukkelijker aan de poort. Zaterdag ging de ploeg uit Wekerom andermaal met grote cijfers onderuit. Op het kunstgras in Nijmegen bleek Uni VV met 4-1 te sterk voor de formatie van trainer Henri ten Klooster.

De Wekerommers kwamen wel redelijk uit de startblokken en namen door een afstandsschot van Maarten Janssen in de 22ste minuut de leiding. Tien minuten voor rust kwam de thuisploeg nog langszij: 1-1. Een slechte start van het team van trainer Henri ten Klooster resulteerde in een tweede doelpunt voor Uni VV. “Dat was de beslissing”, meende de Wageningse coach van SDS. “Zij konden hun favoriete spelletje spelen: terug hangen en counteren.”

Doelman Oostindië moest nog twee keer de bal uit het net halen, waarvan de laatste na een strafschop.

“Een terechte nederlaag”, concludeerde Ten Klooster. “Gelukkig heeft DVOV ook verloren. We blijven dus gelijk in punten. Wel moeten we de resterende twee wedstrijden nog vol aan de bak.”

DVOV krijgt pak slag voor bosje bloemen

WESTERVOORT – ‘Geef ze een mooie bos bloemen, handje schudden en feliciteren. Daarna pakken we ze’, was de gedachte bij DVOV-aanvoerder Erik Oosterbroek voor de wedstrijd tegen de kersverse kampioen AVW’66.

Hoe bedrogen kun je uitkomen. DVOV diende in de wedstrijd tegen de kampioen als kanonnenvoer: 8-1.

Erik Oosterbroek stond er in de stromende regen beteuterd bij. Als laatste man van DVOV had hij net een wedstrijd gespeeld die normaal alleen in een nachtmerrie voorkomt. “Ik dacht voor de wedstrijd nog. Als er één moment is om van AVW’66 te winnen, is het vandaag. En dan krijg je dit.”

Het was ook niet te zien dat DVOV dacht dat er wat te halen viel in Westervoort. De Velpenaren begonnen laks en legden gelijk een rode loper uit voor de kampioen van de derde klasse A. Binnen twintig minuten stond er 3-0 op het scorebord. De zaterdag subliem spelende Mike Peters maakte 1-0 en schoot uit een vrije trap prachtig de 3-0 binnen. Mark Schulte had tussendoor al voor 2-0 gezorgd.

En het hield niet op. De ene treffer was nog mooier dan de andere en Mike Peters was de architect van de meeste treffers. Het jeugdige talent Schulte viel op door nog twee keer te scoren. De mooiste goal was een prachtige knal vanaf 20 meter in de kruising van middenvelder Alaattin Buyuksari.

Oosterbroek wist het na afloop dan ook even niet meer. “We waren zo gemotiveerd. Op de trainingen vlogen de vonken er van af. En dan begin je zo aan de wedstrijd.” Waar het aan lag, wist hij niet precies. ” Misschien wedstrijdspanning, maar de mentaliteit was ook verkeerd. Ik probeerde het vuurtje nog wel op te stoken, maar dat lukte niet.”

DVOV-trainer Martin Laamers had ook geen directe verklaring voor het dramatische spel van zijn ploeg. “Ik heb dit nog niet meegemaakt als trainer. De instelling was niet goed, we hebben dus gefaald vandaag.”

De Velpenaren hadden wel geluk dat directe concurrent in de strijd om degradatie, SDS’55, ook verloor. Beide ploegen staan op 17 punten en het komt op de laatste twee duels aan. Oosterbroek vreest al voor de vierde klasse. “Ik heb echt geen zin om op zaterdag ergens in een weiland te staan hobbelen. En die vierde klasse, daar kom je ook niet zo maar uit.”

Laamers had er iets meer vertrouwen in. “We hebben het in eigen hand, maar als we zo spelen als vandaag dan hoef je niet eens te spelen.”

Er was zaterdag één lichtpuntje voor de Velpenaren. De eretreffer van Arjan Burgers (4-1) was de eerste goal die AVW’66 op eigen veld moest incasseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.