Categorieën
Uni VV 1

Verslag voetbalnoord.nl

Competitiewedstrijd Redichem 1 – UNI VV 1

Scheidsrechter: H. van Schoten

Eindstand 0 – 1 (rust 0 – 1)

Doelpunten:
0 – 1 Sjoerd Reutelingsperger (penalty)

Gele/Rode kaarten:
Redichem : geen
SDOO: geen

Opstelling Redichem: van Heijst, Stunnenberg, de Jong, v.d. Berg, J. Lise, Mooij (64. van Maanen), M. Kerkhof, Valkhof (74. R. Kerkhof), Heitink, van Houten, Bovendeur.

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen voor Redichem was een thuiswedstrijd tegen de Nijmeegse (universiteits) voetbalvereniging UNI VV. Vooraf ingeschat als een altijd voetballende ploeg die Redichem zou moeten liggen.

De verwachtingen kwamen grotendeels uit, op één klein detail na.

Beide ploegen legden een goed verzorgd veldspel op de mat. Met name aan het begin was het beste spel voor Redichem. Dit leidde ook tot een paar kleine kansjes en één grote voor Bart Bovendeur. De Heelsumse spits stuitte echter op de keeper van de gasten. In de 22 minuut was het moment van de wedstrijd daar. Middels een niet al te gevaarlijke aanval van UNI VV kwam de bal in de 16 meter van Redichem. Hoewel de speler van UNI VV niet echt in kansrijke positie stond maakte een speler van Redichem toch een overtreding. En de regels zijn simpel. Een overtreding binnen het strafschopgebied kent maar één sanctie. Penalty.

Sjoerd Reutelingsperger (what`s in a name) benutte de toegekende strafschop feilloos.

Het spel ging daarna door waar we gebleven waren maar Redichem was duidelijk aangeslagen. Het betere van het spel had de Heelsumse ploeg niet meer. De tegenstander was gelijkwaardig.

Ook in de tweede helft was er sprake van zeer acceptabel veldspel van beide ploegen. Redichem kreeg enkele kansen maar aan de overkant ontstond logischerwijs ook ruimte voor UNI VV. Beide ploegen konden echter niet meer scoren.

Gelet op het spel was een gelijkspel deze zatermiddag een betere afspiegeling geweest van de verhouding. Helaas voor Redichem. Dat detail waar in het begin van dit verslag over werd gesproken, was scoren. Een redelijk essentieel punt in het voetbalspelletje.

Als dit “kleine” probleem wordt opgelost zijn er voor Redichem echter genoeg mogelijkheden.

Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen het Randwijkse EMM op de agenda. EMM kwam vorig seizoen, evenals Redichem, uit in de 4e klasse van het zaterdagvoetbal. Benieuwd hoe beide promovendussen het volgende week tegen elkaar doen.

3 reacties op “Verslag voetbalnoord.nl”

Dit stond in de Gelderlander:

UNI vv moeizaam langs nieuweling Redichem: 0-1
Nijmegen )* UNI vv had in de derde klasse van het zaterdagvoetbal veel moeite met het gepromoveerde Redichem. De Nijmeegse ploeg won wel: 1-0

Derde klasse A Redichem – UNI vv 0-1
In dit pittige duel had UNI vv moeite met de nieuwkomer uit Heelsum. Bas Boonen, de nieuwe doelman, had een goede dag en hield de nul vast. Halverwege de eerste helft werd Gerben Beltman bij een uitbraak gevloerd. Rechterverdediger Sjoerd Reuteling Berger benutte de strafschop feilloos: 0-1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.