Categorieën
Uni VV 1

Edwin bedoel je deze?

Redichem met lef onderuit!


Kersverse derdeklasser stuit met nieuwe trainer Fred Swart op stugge titelkandidaat

Door onze medewerker
RENKUM ● Redichem verloor zaterdag het openingsduel van de competitie ( 0-1), maar de kersverse derdeklasser deed weinig onder voor kam­pioenskandidaat Uni vv.
De nieuwe trainer Fred Swart was ondanks de nederlaag bij zijn debuut niet ontevreden. „ We konden goed mee met deze sterke tegenstander. Ik vind dat we een goede groep hebben, die dit seizoen nog van zich zal la­ten horen.” Voor Swart is de overstap naar Redichem na een lange plezieri­ge periode bij Wodanseck een verademing. Hij volgde in de zo­mer Peter Jacobs ( nu SC bem­mel) op. „ Ik kan hier met een veel bredere groep werken. Het inpassen van jonge spelers kost nog wat tijd, maar ik heb nu eens keus genoeg.” Tegen Uni vv werd de nieuwe spelersbaas verrast. De Nijmege­naren, stuiterend tussen de der­de en tweede klasse, speelden minder aanvallend dan gedacht. Al kwam dat deels door de ge­durfde speelwijze van Redi­chem. „ Ik heb de spelers gezegd met durf te spelen”, verklaarde Swart het pressievoetbal.
De open manier van voetbal­len leverde Redichem twee pri­ma kansen op voor Bart Boven­deur. De vaak zo trefzekere aan­valler mikte niet nauwkeurig ge­noeg. Halverwege de eerste helft werd Uni vv tegen de verhou­ding in aan een voorsprong ge­holpen.
Sander Mooy maakte binnen het strafschopgebied een over­treding, waarna Sjoerd Reute­ling de toegekende strafschop benutte: 0- 1. Na de voorsprong liet Uni zich verder inzakken, waardoor de ruimte voor de Ren­kumse aanvallers nog meer be­perkt werd. Swart hoopte zijn ploeg in de rust op het goede spoor te zet­ten. „ We moesten proberen meer de vrije man te vinden”, vond Swart. Dat lukte in het tweede part echter niet. De Nij­meegse defensie speelde goed georganiseerd. Bovendien lukte het Redichem niet de spitsen fat­soenlijk aan te spelen, waarmee de aanvallende onmacht van de Renkumers was verklaard.
Doelman Gijs van Heist be­hoedde Redichem met een aan­tal fraaie reddingen voor een grotere nederlaag. Dat verdien­de de ploeg van Fred Swart ook niet. „ We hebben gedurfd ge­speeld en ik heb genoeg aankno­pingspunten gezien voor een goed vervolg van de competitie. In de voorbereiding is al veel progressie geboekt en ik heb veel vertrouwen in deze spelers­groep”, merkte Swart op.

P.S. Heeft me wel 70 cent gekost (handig dat je berichten kunt bewerken!:mrgreen:) om in te loggen bij de Gelderlander kan ik dat verrekenen met de lief en leed pot? 😀

Redichem-Univv

Redichem-speler Michiel Heitink probeert zich te ontworstelen aan de straffe mandekkers van Univv. Foto: Marc Pluim

2 reacties op “Edwin bedoel je deze?”

Zozo, kampioenskandidaat…

En Sjoerd, van mij mag je die 0,70 cent wel verrekenen met de lief en leed pot. Mag je het zelfs naar boven afronden op 1 cent :mrgreen:

Ha! Da’s mooi zeg… Trouwens, heb net een online proefabonnement genomen op de digitale versie van de Gelderlander zodat jullie volgende keer geen 0,7 cent meer hoeven te investeren…

Kampioenen, kampioenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.