Categorieën
Uni VV 1

Zaterdag 2 september 2006 Redichem – UNIvv 0-1 (0-1)

Zaterdag 2 september 2006 Redichem – UNIvv 0-1 (0-1)
 

Eindelijk weer eens een competitiewedstrijd voor de mannen van UNIvv. Het affiche luidt promovendus Redichem uit. In het verleden was “Het Volendam uit deze regio” altijd al een lastige tegenstander voor UNI. Rinus had dan ook een scherpe bespreking gehouden voor de wedstrijd. Bas werd bemoedigend toegesproken. Tja, een nieuwe keeper verdient dan ook wat zelfvertrouwen van de trainer. Willem kreeg ook nog wat schouderklopjes (“Alles doe je slecht en de rest gaat fout.”). Nee, de trainer zag het allemaal helemaal zitten in dit team. Ondanks de slechte voorbereiding zou UNIvv vandaag 3 punten pakken. Rinus sloot zijn speech af met de volgende anekdote: “Als jullie doen wat ik zeg, dan snijden jullie als kaas door de verdediging van de tegenstander.”
Ik heb de kinderen deze week geen zakgeld kunnen geven, want het benzinegeld voor Redichem  moet ook ergens vandaan komen. Ik ben maar achter Bert en Gerben blijven rijden, want je weet het maar nooit met de auto van Bert en de navigatiekwaliteiten van Gerben. Ze kwamen dan ook pas in Redichem aan toen de rest al halverwege de warming up was. Rinus zag er zelfverzekerd uit en ik had me mooi een plekje langs de lijn gezocht.
 

In beginfase van de wedstrijd werd al snel duidelijk waar de kwaliteit van Redichem ligt. Met een ware luchtmacht zijn ze levensgevaarlijk bij dode spelmomenten. De speech van Rinus had effect, want Bas keepte ijzersterk. Hierdoor bleef het in de beginfase 0-0. Gerben had geluk dat hij geen strafschop tegen kreeg, toen hij met een rondzwaaiende arm de bal in de zestien per ongeluk met de hand toucheerde. UNI stond achterin goed. Bas keepte zoals gezegd sterk en daarvoor een uiterst solide verdediging met de sterk spelende Wouter, Sjoerd, Chris en Joost. Bruno speelde vlak voor de defensie een uiterst nuttige partij. UNI loerde op de kansen en zocht een opening in de defensie van Redichem. Na 20 minuten zocht Bruno Chris aan de linkerkant, Chris speelde Gerben in en met een mooie beweging dwong Gerrie een strafschop af. Sjoerd was aangewezen om dit klusje te klaren en dat deed hij zeer koelbloedig. Na deze goal kreeg UNI nog 4 goede kansen. Een schot van Bert werd door de keeper gepareerd, een open kopkans van Willem kwam eveneens niet langs de keeper en een goal van Gerben werd afgekeurd wegens buitenspel. Huub creëerde ook nog een mooie kans, maar uiteindelijk kwam de voorzet net achter Bert. Redichem was alleen gevaarlijk bij dode spelmomenten, echter in de laatste minuut sloop de boomlange spits ineens door de defensie. De hele eerste helft zat hij in de zak van Sjoerd, maar nu ontsnapte hij aan Joost en Wouter. Maar natuurlijk stond Bas vandaag op de goede plek en kon UNI met een voorsprong de rust in gaan.
 

In de tweede helft moest Redichem komen, maar ze konden eigenlijk geen kansen meer creëren. UNI daarentegen kreeg nog enkele zeer goede mogelijkheden. Een goed schot van Willem werd uiterst kundig door de keeper naar de zijkant gestompt. Een kopbal van Joost werd van de lijn gehaald en Matthijs kwam net niet uit met zijn passen, waardoor de bal naast het doel verdween. Echter de grootste kansen waren voor Pieter, maar hij kopte onder andere een 100% kans naast het doel op aangeven van Bruno. Hierdoor bleef het spannend tot en met de laatste minuut. Sjoerd vroeg overigens wel heel vroeg in de wedstrijd om een publiekswissel, Rinus voldeed hieraan, ook al was het met tegenzin. De topscorer van UNI werd uiteindelijk de matchwinnaar, want UNI hield de nul en kon huiswaarts keren met 3 punten in de pocket. De scheidsrechter was vandaag foutloos en hoefde geen enkele kaart uit te delen.
Toen ik intussen met mijn brommer over de Waalburg Nijmegen binnen reed hoorde ik nog door mijn helm, een hard La la la la la la la la la la la la. Luidkeels zongen 14 spelers en begeleiding het UNI clublied. Tja als het goed zit, dan zit het goed en het zit goed. Met deze groep zou het toch wel een mooi seizoen kunnen gaan worden.  Tenslotte blonk Gerben vandaag uit bij het zingen van het clublied. Komende zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen Excelsior M., dat vandaag verassend met 3-0 onderuit ging.
 

Opstelling UNI: Bas – Sjoerd (75. Matthijs), Chris, Wouter en Joost – Edwin, Bruno, Huub en Gerben – Willem (80. Koen) en Bert (70. Pieter)
 

 

Één reactie op “Zaterdag 2 september 2006 Redichem – UNIvv 0-1 (0-1)”

Wederom sterk verslag Pierre! Ik zal thuis eens op zoek gaan naar m’n schoolboeken om te kijken hoe ik netjes de fraaie ranglijst kan toevoegen.

Komende zaterdag dus tegen Excelsior Metten? 😉 Korte metten dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.