Categorie├źn
Uni VV 1

uit SDS, altijd lastig?

Mooie nazomerdag op 16 september. 1300u verzamelen Trianon, 1500u spelen. Na twee zwaarbevochten overwinningen staan we verdiend gedeeltelijk 1e en vandaag gaan we vol goede moed deze plaats verdedigen. We hebben toch niet zoveel te vrezen van SDS….toch? De verdediging staat goed; inzet is uitstekend; resultaten prima.

Behalve Edwin starten we met dezelfde elf man. Huub schuift een plaatsje op naar rechts half, Willem op zijn vertrouwde nr. 10 en Pieter in de spits. We beginnen behoudend aan de wedstrijd. We laten SDS het spel maken, die vooral via de 2 vleugelverdedigers opbouwen. De eerste 20 min. hebben we wat moeite verdedigend deze opbouw op te vangen. Na een onderonsje tussen Wouter, Gerben en Bruno lijkt het redelijk opgelost. SDS wordt niet echt gevaarlijk en onze snelle uitvallen zorgen wel voor gevaar voor de goal van SDS. Huub zorgt met een mooie actie en een schot met links voor het grootste gevaar. In de 30e minuut is het raak. Pieter schuift een voorzet van rechts binnen. 1-0. Samenvatting eerste helft: traag spel van SDS. afwachtend Univv met gevaarlijke uitvallen.

2e helft laten we SDS weer komen waardoor zij met vnl. dode spelmomenten gevaarlijk worden. Bas redt met een mooie reflex een bal uit de linker hoek na een corner. Wouter haalt nog een bal van de lijn, wederom na een corner. We kunnen hier eigenlijk weinig tegenover stellen. Gedurende de 2e helft worden we wel wat sterker echter niet heel overtuigend. Na een lichte overtreding in de 70e minuut krijgt SDS een vrije trap op 20 meter die net over de muur voor de 1-1 zorgt…..gezien het spelbeeld verdiend. Laatste 20 min. krijgen we nog een mooie kans na een schitterende aanval met Willem en Huub in de hoofdrol….helaas

Ik denk dat we vandaag de overtuiging misten om drie punten binnen te halen. We lieten SDS teveel komen en gaven hen teveel tijd om rustig op te bouwen. Doordat we langzaam naar achteren gedrukt werden kregen zij teveel ruimte om tot onze achterlijn te komen waardoor we veel corners weg moesten geven, waar veel gevaar uit kwam.

Ik ben echt ontevreden over een 1-1 tegen SDS. Ik denk namelijk dat we met dit team voor het kampioenschap moeten kunnen gaan en daar hoort puntverlies tegen SDS niet bij.

Zaterdag thuis tegen Barneveld: We maken er een fantastische dag van met ’s avonds een heerlijk koud getapt pilsje op Tooropstraat 80. Ik verheug me op het moment dat we eerste staan: vanaf dat moment zet ik namelijk het welgekende KAMPIOENE KAMPIOENE OLE OLE OLE in onder de douche!

waardering spelers

Bas: 6,5 goede reflexen en coaching, echter bij vrije trap weer niet goed.

Wouter: 7 solide pot. aanwezig als aanvoerder

Sjoerd: 7,5 ijzersterk, naar mijn weten geen enkel duel verloren

Christian: 6,5 geeft vrije trap weg op crusiaal moment

Joost: 6,5 verdedigend goed, opbouwend kan beter.

Bruno: 6,5 had tweede helft niet de inhoud om aanvallend voor gevaar te zorgen

Huub: 7 zorgde voor gevaar, ongelukkig in afronding

Willem: 6,5 naast enkele zeer krachtige duels teveel afwezig

Gerben: 6,5 te weinig dreiging, verdedigend sterk

Pieter: 7 weer gescoord vanaf de basisplaats, nog wel veel balverlies

Bert: 6,5 helemaal leeggespeeld, niet echt gevaarlijk voor de goal

Mathijs en Pim vallen beide met een ruim voldoende in.

tot donderdag

Dr. C

2 reacties op “uit SDS, altijd lastig?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.