Categorieën
Uni VV 1

Betaald biertjes drinken…

Jongens,

k las net onderstaande bericht uit de Carp, en ik vond dat ik ’t jullie niet kon onthouden. Het komt er in feite op neer dat hoe meer alcohol je drinkt, hoe meer je gaat verdienen. Mooie motivatie om ’s zaterdags vaker heel lang bij Jos te blijven zitten..

alcohol loont

Wat nou drank maakt meer kapot dan ons lief is! Voor onze carrière en bankrekening is drinken alleen maar goed, zo berichtten de Britse krant The Times en het Amerikaanse Journal of Labor Research. De conclusie blijkt afkomstig van onderzoekers aan de universiteit van het Schotse Stirling. Zij vergeleken de salarissen van alcoholdrinkers met die van personen die geen alcohol drinken. Mannen die wekelijks zo’n vijftig ‘eenheden’ drinken, verdienen volgens de studie tien procent meer dan personen die nooit alcohol drinken. Vrouwen die wekelijks 35 ‘eenheden’ wegtikken, verdienen zelfs veertien procent meer dan vrouwelijke geheelonthouders.
En nee, geen kip-ei dit keer. Het is dus niet zo dat meerverdieners meer drinken, omdat hun werk dat nu eenmaal met zich meebrengt of omdat ze meer te besteden hebben. Nee, ze verdienen daadwerkelijk meer omdát ze drinken, aldus Edward Stringham, professor economie en co-auteur van de studie. ‘Mensen die drinken, bouwen een sociaal netwerk op en hebben een groter kennissennetwerk. Dit leidt tot meer professionele kansen. Het drinken van alcohol laat individuen toe om menselijke, professionele en sociale kwaliteiten te ontwikkelen. Dat vertaalt zich in hogere salarissen.’ Dus Stichting Alcoholpreventie, kom maar op met dat tegenonderzoek. Eerst zien, dan geloven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.