Categorieƫn
Uni VV 1

Speler van het jaar verkiezing 2021-2022

Winnaar: Maickel van Kol

Op een fraaie avond aan de Hatertseweg werd gisterenavond de speler van het jaar verkiezing gehouden, traditiegetrouw een van de leukste avonden van het seizoen. Een training werd er zelfs voor opgeofferd.

Na een welkomstdrankje (een HJ of Grolsch) werden er goede frieten van de firma Ugala gegeten met een bijbehorende snack. Voor sommigen was er ook snoepgroente aanwezig, want morgen (zaterdag) wacht nog de belangrijke wedstrijd tegen FC Zutphen.

Het zou een memorabele avond worden. Uiteraard werd er gelachen om de uitstekend ingezonden stukjes van alle spelers, de speciale vermeldingen en de ludieke awards, waaronder de derde helft trofee, die werd gewonnen door Marwan Baktit en Axel Haak. Maar midden op de avond volgde het hoogtepunt: het afscheid van aanvoerder Job Coenen. Deze markante Brabander heeft liefst 11 seizoenen in het eerste van Uni VV gespeeld. Op grootste wijze werd Job geƫerd. Er werd door verschillende spelers stilgestaan bij de kwaliteiten en persoonlijkheid van Job. Prachtige anekdotes kwamen langs, o.a. van zijn oud-teamgenoten Koen Flipse, Dirk de Jong en als klap op de vuurpijl zijn oudere broer Daan. Ook kreeg Jos een eigen variant van het clublied, dat luidkeels werd gezongen.

Na dit mooie tafereel volgde de ontknoping: de verkiezing tot speler van het jaar. Op de derde plaats eindigde de beer uit de Achterhoek, Bart Kremer. De strijd tussen plek 1 en 2 ging tussen Sem Gaspersz en Maickel van Kol. Beiden kenden een uitstekend seizoen en hadden een mooie inbreng in het team. Met een verschil van 5 punten won de bakkerszoon Maickel van Kol uiteindelijk. Helemaal verdiend.

Er werd nog lang nagelachen, maar de toko sloot om 00:00. Dit ivm het weekendje weg van vandaag, morgen en zondag te Lochem. En oh ja, er moet ook nog gevoetbald worden. De weekendweg commissie heeft namelijk een leuke activiteit voor de zaterdag bedacht: een wedstrijd spelen tegen FC Zutphen, die er ook nog eens toe doet. Bij winst (en mogelijk een punt) is Uni namelijk alsnog veilig. We gaan het zien. Hou de socials in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.