Categorieën
Uni VV 1

Uni VV ten onder in stadsderby tegen Waalstad

Man of the match: Daniël van der Ploeg

Vooraf was men bij Uni VV duidelijk: als we zouden winnen dan zijn we wel zo goed als veilig. Bij een verlies ligt de nacompetitie weer op de loer. Helaas werd het dat laatste, want Uni verloor met 4-2.

De openingsfase van de wedstrijd was rommelig. Waalstad kreeg een dot van een kans, en Uni VV ook een paar. Na een slippertje achterin werd het alsnog 1-0 voor de thuisploeg. Daarna kwam Uni beter in de wedstrijd. Het speelde scherper en was fitter dan Waalstad, en de kansen op de 1-1 kwamen er ook.

De 1-1 viel nadat Job Coenen de auteur weg kon steken: 1-1, wat tevens de ruststand was. Na de rust een beter Uni VV, en de 1-2 viel dan ook. Een vrije trap (muurtje stond niet helemaal goed?), kon de in Parijs geboren Daniël van der Ploeg de 1-2 mooi binnenschuiven. Niks aan het handje, althans, dat leek het. Redelijk uit het niets viel de 2-2.

Enkele minuten later volgde een discutabel moment in de wedstrijd. De keeper van Waalstad kwam wild uit, raakte de bal en tegenstander, en Job Coenen schoot via de hand van de sympathieke Hazar Can de bal in het doel. De scheidsrechter floot, al wist hij niet direct waarvoor. Na lang beraad besloot hij een penalty te geven aan Uni VV. Een gek besluit, want of het was een goal voor Uni VV of het was een vrije bal voor Waalstad (overtreding op keeper?). Hoe dan ook, Job moest aanleggen vanaf 11 meter en zijn penalty werd mooi gestopt door de goalie van Waalstad.

Na de 2-2 kreeg Uni VV mogelijkheden voor de 2-3, maar de scherpte ontbrak. Daardoor kon Waalstad via een mooie manier bij een corner de 3-2 aantekenen en in de slotseconde nog de 4-2.Een nederlaag die totaal onnodig was. Uni VV was fitter, had meer de bal en kreeg ook wel de betere kansen. Maar Uni liet Waalstad te lang in leven en daardoor viel het kwartje de verkeerde kant op.

Doodzonde, maar het is niet anders. Na afloop was het nog even gezellig met wat spelers (en leider + trainer) van Waalstad. Dat is ook veel waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.