Categorieën
Uni VV 1

Eerste zege voor Uni VV een feit

Tegen Excelsior Zetten won Uni VV met 3-0, waardoor de eerste driepunter (na het eerst punt van vorige week) een feit is.

De zege was meer dan terecht. De eerste kans van de wedstrijd was voor Zetten, dat na de aftrap gevaarlijk voor het doel van Uni VV verscheen. Gelukkig liep dat met een sisser af. Daarna nam Uni VV, hoewel het de hekkensluiter was, het heft in handen. Er werd druk gezet, de bal werd wat meer in de ploeg gehouden en, niet onbelangrijk, er werden kansen afgedwongen. Job Coenen kreeg een kans, de goed spelende Jacco Brokking en de auteur schoot een vrije bal in de handen van de keeper. Dat de 1-0 daarna viel was logisch, en het was een doelpunt “uit het boekje”. De sterk spelende Samuel Lavalaye (tovenaar uit Terborg) veroverde slim de bal waarna hij met een sublieme steekbal Jacco Brokking voor de goal zette. Die hield keurig het overzicht en bood Limburger en absolute aanwinst Sam Aerts een niet te missen kans: 1-0. Echt een schitterend doelpunt, moet worden gezegd.

In de tweede helft ontspon zich een eenzijdig duel. Uni VV won zeer veel duels en linksback Sem Gaspersz maakte een goal die hij wekelijks op de training maakt: hij sneed naar binnen en kreeg de bal van Samuel perfect mee, waarna hij verwoestend kon uithalen. Daarna werd het ook snel 3-0, omdat bakkerszoon Maickel van Kol uit Doornenburg goed afdrukte na een afgeslagen bal bij een corner. Een weelde voor het team van Maarten Cornelissen. De gasten uit Zetten waren gebroken en staken hun (negatieve) energie alleen maar in de scheids, wat ook een rode kaart opleverde voor de spits.

In de slotfase had Uni VV tegen tien man nog wel door kunnen drukken (en het kreeg ook kansen), maar ach, 3-0 was ook al uitstekend. Een dik verdiende zege, de auteur kan niet anders dan die conclusie trekken. Ook de supporters (uit Uden, Rolde, Dalfsen, Meterik, Nijmegen en Arnhem) konden dat na afloop beamen.

Klein smetje was er toch ook nog: Job Coenen, die komende maandag vier maanden gaat reizen, kon helaas niet zijn 50ste doelpunt maken voor Uni VV. Hij baalde, maar ach, ook hij speelde een puike wedstrijd. Job, veel plezier op je reis!

Hoewel het weer donker was, scheen vandaag voor Uni VV de zon, en dat is best eens prettig! Hulde ook voor de vlagger: Bas olde Dubbelink (nu nog geblesseerd helaas). Deze buffel, qua voetbalkwaliteiten en qua persoonlijkheid een fenomeen, vlagde foutloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.