Categorieën
Uni VV 1

Maarten blijft!

De technische commissie van Uni VV (bestaande uit J. Coenen) kwam maandagavond met heuglijk nieuws: ook in het seizoen 2021-2022 zal Maarten Cornelissen de hoofdtrainer zijn van Uni VV.

Technische Commissie Uni VV

Dit nieuws leidde – middels het moderne medium Teams – tot menige tevreden lachsalvo’s en grimassen in verscheidene wijken in Nijmegen. De contractverlenging komt niet als een verrassing, eigenlijk verre van. Al vanaf het begin van het seizoen bleek de combinatie Cornelissen en Uni VV er eentje die past in het rijtje Edin Dzeko/Grafite bij Wolfsburg, Kuyt/Kalou bij Feyenoord, Verhoek/Bulykin bij ADO en Nilsson/Alves bij Heerenveen.

Evaluatie geslaagd, deal beklonken: Maarten blijft!

Ook Coenen laat in een Teams-interview weten erg content te zijn met de verrichtingen van de hoofdtrainer tot nu toe. Coenen: ,,We hadden aan 4 wedstrijden genoeg om te weten dat we nog een jaar door willen met Maarten. Al is het maar om die tekenbonus er nog enigszins uit te halen.”

Tijd om ook de hoofdrolspeler zelf, Maarten Cornelissen, wat vragen te stellen.

Maarten, je contract bij Uni VV wordt met een jaar verlengd. Jouw reactie daarbij?
,,Het verlengen van het contract geeft een goed gevoel. Dit jaar was een stap in het diepe en die stap bevalt goed. Na 15 jaar bij de jeugd, diverse trainerscursussen en stage bij het 1e van ESA (Arnhem derde klasse A, red.) voelde en voelt dit als de juiste stap op het juiste moment. Een goede klik met de spelersgroep en het goede gevoel bij de club zorgen ervoor dat ik graag in ga op het voorstel.’’

Zijn de verwachtingen die je had van Uni VV uitgekomen?
,,Eigenlijk ben ik blind en zonder enige verwachting in deze uitdaging gestapt. Uiteindelijk hebben we een heerlijke start gehad in de competitie en een grote, competitieve selectie. De onderlinge sfeer is goed en trainingsmethodes slaan aan. Wat mij betreft dus een prima eerste seizoenshelft, ondanks alle coronaperikelen.’’

Een trainer met roots in Arnhem en woonachtig in Veenendaal die een gemêleerd zooitje in Nijmegen moet trainen. Dat lijkt me een bijzondere combinatie. Hoe kan het dat het zo goed werkt?
,,Het is een eindje rijden, maar telkens weer de moeite waard. Als Vitesse-fan word ik vaak vreemd aangekeken op mijn uitdaging “over de brug”. Ik doe echter niet aan deze sentimenten mee. Bewijs hiervan is mijn 2,5 jaar als actief lid van de jeugdscouting van NEC. Voor mij telt vooral het goede gevoel bij een vereniging en dat ik op mijn manier kan en mag werken met het team.

Je bent ook mateloos populair bij de tifosi van Uni VV. Wat maakt dat je het zo goed met de supporters kan vinden?
,,Ik denk dat het in mijn voordeel spreekt dat ik open en sociaal ben. Lekker toegankelijk voor spelers maar ook voor mensen daaromheen. Veel trainers hebben de valkuil zichzelf te serieus te nemen. Dat doe ik zeker niet, al weet ik natuurlijk ook duidelijk wat ik wil en hoe daarheen te werken.’’

Wat verwacht je van het huidig lopende seizoen? Wordt dit seizoen wel afgemaakt?
,,Ik verwacht eind maart weer competitie te spelen. Waarschijnlijk dus een halve competitie. Laten we zeggen dat als dat gebeurd wij klaar moeten zijn voor een plek in de middenmoot. Er is alle vertrouwen dat dat ook goed komt. Hopelijk is corona dan ook onder controle.’’

2020 was een bewogen jaar. Heb je nog speciale wensen voor 2021 die je allen die Uni VV een warm hart toedragen zou willen meegeven?
,,Ik hoop dat we met zijn allen een mooi, sportief en gezond jaar tegemoet gaan. Dat iedereen corona vrij mag blijven en we spoedig weer een overwinningsliedje mogen zingen tezamen in een volle kleedkamer.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.