Categorieën
Uni VV 1

Exclusief interview hoofdtrainer

Start bekertoernooi voor Uni VV 1; exclusief interview met nieuwbakken hoofdtrainer (premium-artikel).

De voorbereiding van UNI VV onder leiding van nieuwbakken trainer Maarten Cornelissen is al even bezig. Tijd voor de communicatie-afdeling van Uni VV om middels vier vragen de balans op te maken met de man uit Veenendaal.

Maarten, de eerste weken als trainer van Uni VV zitten erop. Wat is jouw eerste reactie op die eerste weken? Cornelissen: ,,De eerste weken zijn werkelijk voorbij gevlogen. Uni VV is een gemotiveerde en dynamische groep met leuke aanwinsten. De klik met de groep is er en de stap naar de senioren lijkt de goede te zijn. Het is jammer van alle huidige beperkingen omtrent corona maar gezien de volksgezondheid wel begrijpelijk.’’

De eerste drie oefenwedstrijden in de voorbereiding werden niet gewonnen (twee keer verlies, een keer gelijk). Het schijnt dat de socios van Uni VV zich al roeren. Hoe kijk jij daarnaar?
Cornelissen: ,,De socios en critici zijn altijd scherp. Ze rekenen je af op het resultaat. Toch heb ik ook goede dingen gezien, vooral tegen Oranje Blauw (2-2). Vooral de mentale weerbaarheid van de groep, twee keer terugkomen van een achterstand, was mooi om te zien in die wedstrijd. Het veldspel kan alleen nog wel een positieve impuls gebruiken.”

Komende zaterdag start de beker, waarin wordt gespeeld tegen derdeklasser ONA en vierdeklassers OBW en EMM Randwijk. Wat verwacht jij van die wedstrijden en wat zijn überhaupt de bekerambities van Uni VV?
Cornelissen: ,,Ik verwacht een pittige poule. ONA speelde voorheen 3e klasse zondag, en is na de overstap naar de zaterdag direct gepromoveerd naar de 3e klasse voor dit seizoen. OBW heeft wat jongens uit de zondagtak en een ploeg uit de dorpskern die ik tot de top 4e klasse beschouw. Op papier zou EMM eenvoudig gepakt moeten worden maar helaas spelen we onze wedstrijden niet op papier maar op (kunst)gras. Wat betreft de bekerambities: In de beker liggen mogelijkheden, al valt of staat alles met een resultaat bij ONA’53. Deze drie wedstrijden moeten ons klaarstomen voor een mooi seizoen in 3A.’’

Het competitieprogramma is inmiddels ook bekend en de eerste twee wedstrijden zijn direct belangrijk: thuis tegen Redichem en uit bij Oeken. Zorgt dit voor extra druk?
Cornelissen:,,Nee hoor. Handhaving moet er zeker in zitten, al weten we pas na de eerste drie wedstrijden waar we echt staan. Tegen stugge ploegen als Oeken en Redichem heeft deze ploeg het vaak lastig. ZZC is een wedstrijd waarin we kunnen zien of we middenmoot ambities waardig zijn of dat we vooral moeten vechten voor lijfsbehoud.Al met al heb ik er vooral veel zin en vertrouwen in met deze gemotiveerde groep het maximale eruit te halen.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.